Spring naar content

Europese afstemming Sport en corona

Wereldwijd houden breedtesport-organisaties zich bezig met de vraag hoe ze in coronatijd enerzijds hun deelnemers in beweging kunnen houden en anderzijds de (financiële) schade voor de sport kunnen beperken. Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft onlangs als spreker bijgedragen aan een Europees webinar over de impact van de pandemie op de sport.

Het webinar, waaraan vijftien landen deelnamen, werd op 13 juli georganiseerd door TAFISA. Dorien Dijk (specialist Vaardig in bewegen) en Jacqueline Kronenburg (accountmanager public affairs) hebben hun licht laten schijnen op het kennisconsortium Sport en corona en de praktische voorbeelden van online video’s van buurtsportcoaches. Opvallend was dat geen enkel ander land al in kaart had gebracht waar precies de schade het grootst is; de belangstelling voor de monitor Sport en corona was dan ook groot. TAFISA wil de kennisuitwisseling tussen landen ondersteunen, zodat er lessen kunnen worden getrokken uit wat wel en niet werkt.

Binnenkort verschijnt een artikel op Allesoversport.nl over de verschillende manieren waarop ‘sport for all’ organisaties zich hebben aangepast aan de situatie.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Europese impact van de pandemie op de sport? Neem contact op met Jacqueline Kronenburg of Dorien Dijk.