Spring naar content

Inschrijving voor de Boymansprijs 

De inschrijving voor het beste proefschrift over sport, lichamelijke opvoeding en recreatie is geopend. Promovendi van wo- en hbo-instellingen kunnen hun proefschrift insturen tot 1 april 2024 en daarmee kans maken op de Boymansprijs 2024. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.250 euro, een oorkonde en een beeld. Kenniscentrum Sport & Bewegen stelt samen met Het Mulier Instituut de Boymansprijs ter beschikking.

De Boymansprijs
Sinds 1987 wordt de Boymansprijs  uitgereikt aan het beste proefschrift op het gebied van sport, lichamelijke opvoeding en recreatie. Door het jaarlijks toekennen van de prijs worden wetenschappers van universiteiten en hogescholen gestimuleerd tot onderzoek en publicatie op het gebied van lichamelijke opvoeding, sport en recreatie. Tijdens de Dag van het Sportonderzoek op 21 november in Vlissingen vindt de prijsuitreiking van de plaats. 

Winnaar Boymansprijs 2023
De Boymansprijs ging in 2023 naar Jon Verriet. Hij kreeg de prijs voor zijn proefschrift Representing the Healthy Lifestyle aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Waar dit proefschrift over gaat, vertelt hij in deze video.

Regels en inschrijven
Alle voorwaarden waaraan een inschrijving moet voldoen, staan in het Reglement van de Boymansprijs. Meer informatie over de prijs en hoe je je kunt inschrijven, lees je op de pagina over de Boymansprijs.