Spring naar content

Inschrijving voor speciale vmbo-editie verkiezing Sportiefste School van Nederland gestart

In schooljaar 2022-2023 organiseert de KVLO in samenwerking met NOC*NSF, Special Heroes Nederland en Kenniscentrum Sport en Bewegen een speciale vmbo-editie van de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. We gaan dus op zoek naar vmbo-scholen en scholengemeenschappen die innovatief zijn of juist een heel goed en breed aanbod bewegen en sport hebben om hun vmbo-leerlingen meer/beter te laten bewegen en sporten én een actieve leefstijl te laten ontwikkelen.

Er is gekozen voor een vmbo-editie, omdat deze leerlingen vaak achterblijven in sport- en beweeggedrag ten opzichte van andere jongeren in het voortgezet onderwijs. Daarom gaan we op zoek naar voorbeeldscholen die juist voor díe doelgroep het verschil maken. En natuurlijk gaan we ook weer op zoek naar de ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’!

Tot 1 december 2022 kan worden ingeschreven voor de verkiezingen ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ en ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’.

Waarom deze verkiezing?

Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’. Het ene jaar gaan we op zoek naar de sportiefste basisschool en sportiefste speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar organiseren we de verkiezingen voor het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Doel van deze verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

Meer informatie over hoe je mee kunt doen? Kijk dan op kvlo.nl/sportiefsteschool.

Uitgelichte foto: CBS het Lichtpunt, winnaar sportiefste school 2022