Spring naar content

John Maassen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Kenniscentrum Sport en Bewegen

De Raad van Toezicht van Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft per 1 april 2020 John Maassen als voorzitter benoemd. Hij volgt hiermee Marcel Wintels op, die komend voorjaar na zijn statutaire termijn zal aftreden. 

John Maassen is zijn carrière gestart bij accountantskantoor PwC en was verder actief als financial controller bij Sport7. Daarna heeft hij bij Achmea diverse financiële en commerciële directieposities vervult. Vanaf 2018 ondersteunt John Maassen directies op interimbasis, momenteel bij SUEZ Recycling & Recovery.

Sinds 2007 is hij actief als commissaris en toezichthouder bij diverse organisaties. Naast zijn huidige rol in de RvT van Kenniscentrum Sport en Bewegen, maakt hij ook deel uit van het bestuur van de stichting YOG (Youth Olympic Games) Rotterdam.

Over de Raad van Toezicht Kenniscentrum Sport & Bewegen

De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht op het beleid en functioneren van de bestuurder en de algemene gang van zaken binnen de stichting Kenniscentrum Sport & Bewegen. Daarnaast staat de RvT de directie bij met reflectie en advies. 

Naast Voorzitter John Maassen zal de Raad van Toezicht van Kenniscentrum Sport & Bewegen vanaf 1 april 2020 bestaan uit Mark Boumans (burgemeester gemeente Doetinchem), Wiesje van der Weide (Directeur-bestuurder Welwonen en voorzitter Sport Jeugdfonds en Cultuur in de provincie Utrecht) en Jessica Gal (voormalig judoka en sportarts) 

Over Kenniscentrum Sport & Bewegen

Sport en bewegen zijn onmisbaar voor een sociale en vitale samenleving. Kenniscentrum Sport & Bewegen brengt actueel wetenschappelijk onderzoek over sport en bewegen samen met ervaringen uit de praktijk en deelt deze op tal van manieren, waaronder de website Allesoversport.nl

Daarnaast ondersteunt en adviseert Kenniscentrum Sport & Bewegen professionals bij hun vraagstukken, keuzes en doelen op het gebied van sport en bewegen met name binnen de domeinen gemeenten, sport, onderwijs en zorg. Samen zorgen we voor meer kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen.