Spring naar content

Kenniscast: Esports in Nederland, een introductie

Wereldwijd kijkt een half miljard mensen naar esports. Het georganiseerd competitief spelen van videogames biedt jongeren de kans om hun talenten te ontwikkelen. Het is dan ook steeds vaker een thema bij sportbonden, gemeenten en onderwijsinstellingen.

Hoe ziet die wereld er in Nederland uit en welke groei maakt esports door? In deze aflevering spreekt presentatrice Suse van Kleef met onze specialist Dion Bulkens en Donny Stumpel, vicevoorzitter van de Branchevereniging Esports Nederland.

Nieuwe serie afleveringen

Deze Kenniscast-aflevering is de afsluitende in een nieuwe reeks van vier, waarin wetenschap, praktijk en beleid weer samenkomen. De overige afleveringen vind je hier.

4 oktober: Kennisevent EGG

Woensdag 4 oktober 2023 is Stadion Galgenwaard voor de derde maal het decor van het Kennisevent Esports, Gaming en Gamification (EGG) Dit event, georganiseerd door Kenniscentrum Sport & Bewegen en Techonomy, verbindt, informeert en inspireert sport- en beweegprofessionals over de mogelijkheden van esports, gaming en gamification voor hun organisatie. Alle informatie vind je op kenniseventegg.nl.