Spring naar content

Kenniscast: Valpreventie, zo zet je er in jouw gemeente op in

Elke vijf minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. Hoe kunnen buurtsportcoaches en andere professionals eraan bijdragen dat we minder vallen? Want naast persoonlijk leed heeft het vele vallen een grote impact op de maatschappij.

In deze Kenniscast-aflevering spreekt presentatrice Suse van Kleef met onze specialist Liesbeth Preller en coördinerend buurtsportcoach Heleen Zuiderduin. Hoe voorkomen we ernstige valincidenten? Hoe zit het met de landelijke aanpak en hoe kunnen we lokaal domeinoverstijgend samenwerken?

Tipkaart Valpreventie

Liesbeth Preller verwijst in deze aflevering onder meer naar de gloednieuwe Tipkaart Valpreventie. Deze biedt handvatten, aandachtspunten en voorbeelden om lokaal met valpreventie aan de slag te gaan. De tipkaart download je hier.

Nieuwe serie afleveringen

Deze Kenniscast-aflevering is de tweede in een nieuwe reeks van vier, waarin wetenschap, praktijk en beleid weer samenkomen. De overige afleveringen (Balans tussen bewegen én stilzitten bij jonge kinderen, Esports in Nederland, De kracht van sport en bewegen voor mentale gezondheid) vind je hier.