Spring naar content

Kennisevent esports, gaming en gamification: hét kennisevent voor de sport- en beweegprofessional!

Op dinsdag 4 oktober wordt in Stadion Galgenwaard voor de tweede keer het Kennisevent esports, gaming en gamification (EGG) georganiseerd. Een unieke samenwerking tussen Kenniscentrum Sport & Bewegen en Techonomy. Gezien de deskundige line-up met experts uit wetenschap en praktijk belooft het een inspirerende dag te worden.

Na een succesvolle en goed bezochte eerste editie van Kennisevent EGG, hebben Kenniscentrum Sport & Bewegen en Techonomy de krachten gebundeld om ook in 2022 een Kennisevent EGG te organiseren.

De ontwikkelingen rondom esports, gaming en gamification gaan ook in de sport- en beweegwereld razendsnel. De groei van het aantal initiatieven binnen deze sportsector gaat gepaard met een toenemend aantal vraagstukken bij onder meer overheden, wetenschappers, politici, traditionele sportorganisaties en andere maatschappelijke organisaties.

Een uniek en inspirerend programma 

Het programma van Kennisevent EGG is opgebouwd uit een plenair gedeelte en verdiepende parallelsessies, gericht op de thema’s esports, gaming en gamification. 

Carla Scholten (Embedded Fitness) is een van de experts die aan het woord komt. Zij vertelt je meer over beweeggames om beweging middels gaming te stimuleren. Daarnaast vertelt René Sielhorst (Its My Life) je alles over hoe Fitcoins mensen stimuleert om in beweging te komen. Verder maken onder andere Dr. Ayla Schwarz (Wageningen Universiteit & Onderzoek), voormalig handbalinternational en nu ondernemer in de esports- en gamingbranche Matthijs Vink en Prof. dr. Stijn Volckaert (KU Leuven) hun opwachting op 4 oktober.

Meer informatie over het programma en over de experts die aan het woord komen, is te vinden op de website: www.kenniseventegg.nl

Aanmelden vanaf vandaag mogelijk

Actief in de wereld van sport en bewegen en benieuwd wat EGG inhoudt en hoe het toepasbaar is in de praktijk? Meld je dan aan via www.kenniseventegg.nl. De kosten voor een tijdelijk Super Early Bird ticket zijn €85,- i.p.v. €129,-.