Spring naar content

Met kennis haal je meer uit sport en bewegen

Vanaf dit jaar is onze naam gewijzigd van Kenniscentrum Sport naar Kenniscentrum Sport & Bewegen. Onze Engelstalige naam wordt: Knowledge Centre for Sport and Physical Activity.

Met de Beweegrichtlijnen, de Beweegcirkel, de Kleine Beweegagenda en kennis over beweegstimulering was al langer duidelijk dat we “niet alleen van sport maar ook van bewegen zijn”. In onze nieuwe naam komt dat nu tot uiting.

Wat verandert er?

Een nieuwe naam betekent ook een nieuw logo, email adressen en website: www.kenniscentrumsportenbewegen.nl en info@kenniscentrumsportenbewegen.nl. Onze overige contactgegevens blijven hetzelfde.

Kennis voor professionals

In 2020 gaan we samen met onze partners onverminderd door met het delen van kennis over sport en bewegen. We ontwikkelen stappenplannen, whitepapers, factsheets en andere instrumenten waar professionals in sport, zorg, overheid, welzijn en onderwijs hun voordeel mee kunnen doen. Ook organiseren we regelmatig workshops en kenniscafés. En professionals kunnen bij ons terecht voor advies.

Onze database kent succesvolle aanpakken die professionals in hun wijk, club of gemeente in kunnen zetten. En de Kennisbank Sport en Bewegen omvat meer dan 20.000 publicaties. Met ruim 2.500 artikelen biedt Allesoversport.nl veel inspiratie en praktijkvoorbeelden. Onze belangrijkste thema’s: Waarde van sport, Fit & Gezond, Vaardig leren bewegen, Topsport, Sociaal veilig sporten en Meedoen door sport en bewegen. Thema’s die nauw aansluiten bij het Nationaal Sportakkoord.

Op de hoogte blijven

Graag houden we je betrokken bij ons actuele aanbod en activiteiten. Met het inzetten van betrouwbare kennis vergroten we met elkaar de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief Kenniscentrum Sport & Bewegen. We kijken uit naar een sportief, vitaal en sociaal jaar!