Spring naar content

Nieuw in de Mini-learning: Beweegspelletjes nu ook digitaal

Regelmatig kregen wij de vraag hoe ook ouders gebruik kunnen maken van de Beweegspelletjes. Ze blijken namelijk een groot succes! Veel pedagogisch medewerkers, buurtsportcoaches, JGZ-professionals en kinderfysiotherapeuten gebruiken de spelletjes om kinderen lekker te laten bewegen. Om de Beweegspelletjes ook met ouders te kunnen delen, is er vanaf nu ook een digitale versie beschikbaar. Handig te gebruiken via telefoon, tablet of laptop, en dus makkelijk te delen met ouders zodat zij thuis aan de slag kunnen met de spelletjes. 

Mini-learning motorische ontwikkeling

Inzetten op veel en gevarieerd bewegen bij jonge kinderen is belangrijk. Het speelt een grote rol bij het stimuleren van de motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. De mate waarin jonge kinderen bewegen is mede bepalend voor het beweeggedrag in hun verdere leven. De Mini-learning motorische ontwikkeling stelt professionals in de kinderopvang, jeugdgezondheidszorg of bijvoorbeeld de wijk in staat met de juiste kennis en handvatten kinderen meer en gevarieerd te laten bewegen. Halverwege de Mini-learning komen de Praatplaten en Beweegspelletjes aan bod: handige tools voor in de praktijk.  

Beweegspelletjes

Met de Beweegspelletjes breng je meer beweging in de dag van kinderen van 0 tot 4 jaar. Om kinderen thuis dezelfde spelletjes en oefeningen te laten doen, zijn de Beweegspelletjes via een online publicatie nu ook digitaal beschikbaar. Met deze spelletjes stimuleer je de motorische ontwikkeling van kinderen. Daarnaast dragen ze bij aan de sociaal- emotionele en cognitieve ontwikkeling. Hoe je daaraan werkt, vind je terug bij ieder spelletje. 

Praktische informatie

De Mini-learning is gericht op professionals die werken met jonge kinderen en vrij toegankelijk. Denk aan pedagogisch medewerkers, buurtsportcoaches, JGZ-professionals en kinderfysiotherapeuten. Het volledig doorlopen van de Mini-learning duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Vanaf nu ontvangt iedereen die de Mini-learning doorloopt bij het aanvragen van de Beweegspelletjes automatisch ook de digitale versie in de bevestigingsmail. 

Meer weten?

Bezoek dan de pagina van de Mini-learning

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan aan voor de Kennisupdate Jeugd!