Spring naar content

Nieuwe tool helpt bij meten impact sport- en beweegprojecten

Sport- en beweegprojecten kunnen meerwaarde hebben voor de maatschappij. Maar wat draagt jouw project hier precies aan bij? De bijdrage van gezondheidsdoelen is makkelijker in kaart te brengen dan die van sociale doelen. Om meer grip te krijgen op de maatschappelijke waarde van sport en bewegen kun je gebruiken maken van de Sport & Bewegen Impactwijzer. Deze is ontwikkeld door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in samenwerking met Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Met de Sport & Bewegen Impactwijzer maak je de doelstellingen van je project concreet en stel je een veranderstrategie op. Je krijgt tips hoe je jouw project kunt meten en wat je hiervan kunt leren. Zo krijg je inzichten die helpen om het bestaansrecht van het project aan te tonen en financierders aan het project te binden.

Vaststellen van impact van sport- en beweegprojecten

De Sport & Bewegen Impactwijzer helpt bij het vaststellen van de impact van sport- en beweegprojecten. Je gebruikt de vier stappen van de Impactwijzer als je wil leren welke impact je kunt meten, hoe de impact van een sport- en beweegproject tot stand komt en op welke manier deze vergroot kan worden. Vul de bijgeleverde template in voor een impactrapportage van jouw sport- of beweegproject.

De impactwijzer is met name interessant voor sportverenigingen, buurtsportcoaches, uitvoerders van projecten vanuit lokale sportakkoorden. Deze is ook bruikbaar als opdrachtgever, zoals beleidsmedewerker van een gemeente of investeerder, om de impact van een project in kaart te brengen.

De Sport & Bewegen Impactwijzer is nu beschikbaar in de vorm van een online tool, bestaande uit een stappenplan, tips, voorbeelden en invulbare template om eigen impactrapportage te maken. In 4 stappen maak je de impact van jouw project concreet.

Meer weten?