Spring naar content

Podcast: de beweegvriendelijke stad van de toekomst

‘Groen doen’ in de sportsector: hoe werkt dat? In de podcast ‘Sport Doet Groen’ hoor je nieuwe inzichten van gemeenten, verenigingen en ondernemers. Aan de hand van actuele thema’s, zoals CO2-reductie, circulariteit en milieuvriendelijk veldbeheer wordt expertise gedeeld.

De podcast Sport Doet Groen richt zich op de stimulering van de verduurzaming van 10.000 sportaccommodaties in Nederland. In de derde aflevering gaat het over het grootste sportpark van iedere gemeente: de openbare buitenruimte. Veel sporten en sporters maken hier (deels) gebruik van.

In deze aflevering zijn ondernemer Petra Pluimers, stedenbouwkundige Wendy van Kessel en beleidsadviseur Mark Ouendag te gast. Samen met podcast host Michael Poot en co-host Randy Bloeme van Kenniscentrum Sport & Bewegen bespreken ze twee voorbeelden van een beweegvriendelijke omgeving in de stad Utrecht. Dat zijn de Daphne Schippers brug en een sportplek bij Kanaleneiland. Hoe zorg je ervoor dat deze buitenruimte uitnodigt tot sport en bewegen? Hoe richt je zo’n omgeving in? En aan welke randvoorwaarden moet je dan voldoen?