Spring naar content

Praktische tips en tools voor beweegstimulering bij jonge kinderen op één plek

In bijna elke gemeente spelen buurtsportcoaches een belangrijke rol bij het stimuleren van bewegen. Als het gaat om bewegen bij baby’s, dreumesen en peuters valt er nog een wereld te winnen. Richt jij je als buurtsportcoach op jonge kinderen of ben je dat van plan? Dan is de toolbox ‘beweegstimulering jonge kinderen’ er voor jou! In deze online toolbox vind je relevante informatie, praktische tips en tools verzameld op één plek.

Wensen buurtsportcoach uitgangspunt

Vanuit Kenniscentrum Sport & Bewegen en Wij Buurtsportcoaches vroegen we ons af: wat doen buurtsportcoaches eigenlijk voor de allerjongsten in het kader van sport en bewegen? Samen ontwikkelden we een digitale vragenlijst om ervaringen met jonge kinderen te inventariseren. De resultaten van deze peiling leverden ons veel kennis op over de vragen en tips van buurtsportcoaches binnen deze leeftijdsgroep. Op basis van dat wat er leeft, zijn wij aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een online toolbox.

Toolbox beweegstimulering jonge kinderen

De toolbox is geschikt voor buurtsportcoaches die werken met jonge kinderen en specifiek willen inzetten op meer bewegen bij 0-4 jarigen. De toolbox is online beschikbaar en biedt relevante informatie en praktische tips op het gebied van beweegstimulering bij jonge kinderen.

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan aan voor de Kennisupdate Jeugd!