Spring naar content

Prof. dr. Frank Backx nieuw lid Raad van Toezicht Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft op 1 april 2020 prof. dr. Frank Backx verwelkomd als lid van de Raad van Toezicht.

Prof. dr. Frank Backx is werkzaam als sportarts en hoogleraar Klinische Sportgeneeskunde binnen de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap & Sport van de Divisie Hersenen in het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht. Daarnaast is Backx medisch directeur van het Universitair Centrum Sportgeneeskunde (UCS), opgericht in samenwerking met het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB.

Tevens is hij directeur van het sportmedische consultancy bedrijf Backxbone, lid van de adviesraad van MyDailyLifestyle en Nea International, voorzitter van de medische commissies van de KNZB (zwembond) en KNKV (korfbalbond) alsmede voorzitter van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG).

Over de Raad van Toezicht Kenniscentrum Sport & Bewegen

De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht op het beleid en functioneren van de bestuurder en de algemene gang van zaken binnen de stichting Kenniscentrum Sport & Bewegen. Daarnaast staat de RvT de directie bij met reflectie en advies.

Naast prof. dr. Frank Backx zal de Raad van Toezicht van Kenniscentrum Sport & Bewegen vanaf 1 april 2020 bestaan uit voorzitter John Maassen (directie ondersteuning SUEZ Recycling & Recovery en bestuurslid stichting YOG, Youth Olympic Games Rotterdam), Mark Boumans (burgemeester gemeente Doetinchem), Wiesje van der Weide (Directeur-bestuurder Welwonen en voorzitter Sport Jeugdfonds en Cultuur in de provincie Utrecht) en Jessica Gal (voormalig judoka en sportarts)

Over Kenniscentrum Sport & Bewegen

Sport en bewegen zijn onmisbaar voor een sociale en vitale samenleving. Kenniscentrum Sport & Bewegen brengt actueel wetenschappelijk onderzoek over sport en bewegen samen met ervaringen uit praktijk en beleid en deelt deze op tal van manieren, waaronder de website Allesoversport.nl. Daarnaast ondersteunt en adviseert Kenniscentrum Sport & Bewegen professionals bij hun vraagstukken, keuzes en doelen op het gebied van sport en bewegen met name binnen de domeinen gemeenten, sport, onderwijs en zorg. Dit zorgt voor meer kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen.