Spring naar content

Team Erkende interventies op werkbezoek bij YETS

Onlangs bracht team ‘Erkende interventies’ van Kenniscentrum Sport & Bewegen een werkbezoek aan de YETS Foundation. YETS staat voor Youth Empowerment Through Sports en is een erkende interventie, die basketbal inzet om kwetsbare jongeren te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap en hen meer in hun kracht te zetten. De interventie is onlangs hererkend op het niveau Goed Onderbouwd.

De middag startte met een inspirerende introductie van oprichter/directeur Peter Ottens en zakelijk directeur Jeroen Dejalle. Daarna was het tijd om deel te nemen aan de basketbaltraining. In de gymzaal van het Lentiz | LIFE college werkten de collega’s van het Kenniscentrum zich samen met ruim dertig jongeren (12-15 jaar) in het zweet. Tijdens deze training stond discipline hoog in het vaandel: wie zich niet aan de regels hield, moest een serie push-ups doen.

Voor team ‘Erkende interventies’ was het weer goed om in de praktijk te ervaren hoe het er binnen een dergelijke interventie aan toe gaat. Dank aan de YETS Foundation voor de hartelijke ontvangst.

Erkende interventies

YETS is één van de vele erkende interventies in de onlangs vernieuwde database sport- en beweeginterventies. Erkende interventies zijn goed uitgewerkte aanpakken, die zich in de praktijk bewezen hebben en door professionals zijn beoordeeld. Meer over erkende interventies vind je hier.