Spring naar content

Tijdelijke Europese subsidies voor sportprojecten voor vluchtelingkinderen en voor duurzame sportsector

Deel je graag in Europa je project dat als voorbeeld kan dienen hoe breedtesport en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan? Of wil je financiële ondersteuning voor sportprojecten voor kinderen die op de vlucht voor oorlog in Nederland zijn aangekomen? Lees dan verder over de twee oproepen die de Europese Commissie heeft gepubliceerd, met een snelle deadline van 17 oktober.

De Europese Commissie heeft twee oproepen gepubliceerd voor voorbereidende acties op het gebied van sport. Dit soort tijdelijke subsidiemogelijkheden zijn vaak een testcase voor later toekomstig Europees sportbeleid of voorzien in een actuele behoefte.

Sport for People and Planet

De eerste oproep heet ‘Sport for People and Planet – a new approach on sustainability through sport in Europe’: daarvoor is bijna 1,5 miljoen euro beschikbaar, met een maximum aanvraag van 4 ton per project.

Pilot Project – Sport Support – emergency sport actions for youth’

De tweede oproep heeft de titel ‘Pilot Project – Sport Support – emergency sport actions for youth’: voor deze oproep is bijna 2 miljoen euro beschikbaar voor diverse projecten, idem met een maximale toekenning van 400.000 euro per project, afhankelijk van de schaalgrootte van het project.

Deadline & meer informatie

Voor beide pilotacties geldt een snelle deadline van 17 oktober. Wil je meer weten? Lees het nieuwsbericht op www.sporteneuropa.nl onder Actueel en vind de links naar de subsidieoproepen. Nieuw met Europese subsidies? Neem dan ook een kijkje op www.sporteneuropa.nl. We helpen je met veelgestelde vragen op weg.