Spring naar content

We zijn verhuisd!

Kenniscentrum Sport & Bewegen zit vanaf nu in Utrecht

Maandag 4 april opende Kenniscentrum Sport & Bewegen haar deuren op de 4e verdieping van het verzamelpand The Grid in Rijnsweerd-Noord, Utrecht. Een feestelijke opening die allereerst intern werd gevierd.

Dichter tegen het kennislandschap aan

De verhuizing naar Utrecht is een bewuste keuze. Bijna vier jaar geleden startte de herpositionering van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Een mooie gelegenheid om ook het kennislandschap in Nederland letterlijk in kaart te brengen. Uit een interne en externe analyse bleek snel dat regio Utrecht een logische plek is voor een kenniscentrum met een landelijke uitstraling. Centraal gelegen, in de randstad en dichtbij veel collega-kennisinstituten en het RIVM. De gemeente Utrecht toonde zich ook enthousiast!

Na met een groep van medewerkers de functionele eisen en wensen te hebben vastgesteld, begon onze zoektocht naar een geschikt pand. En dat vonden we in de wijk Rijnsweerd-Noord op de Euclideslaan.

Rijnsweerd-Noord heeft een sterke corporate uitstraling, de gemeente heeft de ambitie om dit de komende jaren te versterken en tegelijkertijd het bedrijventerrein ook een grotere maatschappelijke functie te geven. Dit gebeurt deels al met organisaties als de zorgautoriteit, het provinciehuis en nu dus ook met de komst van Kenniscentrum Sport & Bewegen. In de directe omgeving zijn er plannen voor huisvesting en wordt er bovendien actief nagedacht over het inrichten van een beweegvriendelijke omgeving. Met onze kennis op dit thema dragen we graag bij aan de realisatie hiervan.

Hybride werken

Een nieuwe locatie, een nieuwe werkplek, maar ook een nieuwe manier van werken: het hybride werken wordt de standaard. We waren al gewend aan het thuiswerken voor de corona-pandemie, maar nu is ons kantoor ook volledig hybride ingericht. Het is een plek waar we elkaar ontmoeten en activiteit gerelateerd te werk gaan. Het werk waar je langere tijd geconcentreerd mee bezig bent, gebeurt vooral thuis.

Kortom, een nieuwe periode breekt aan. Intern al afgetrapt, extern binnenkort met een kennisevent waarbij we professionals en beleidsmakers uit verschillende domeinen met elkaar verbinden.

Euclideslaan 255, een plek waar kennis, sport en bewegen samenkomt!

Bekijk hier onze nieuwe contact- en locatiegegevens.