Spring naar content

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Binnen Kenniscentrum Sport & Bewegen zijn zes teams werkzaam met ieder hun eigen specialisme. De thema’s van de zes teams zijn: Fit en Gezond, Vaardig in Bewegen, Sociaal Veilig Sporten, Meedoen door Sport en Bewegen, Waarde van Sport en Bewegen en Topsport. Elk team bestaat uit een accountmanager, specialisten, een online marketeer en een marcom specialist.

Kenniscentrum Sport & Bewegen is op zoek naar een:

Specialist Esports Gaming en Gamification
38 uur per week

EGG

Het thema Esports, Gamen en Gamification (EGG) is per 2021 een nieuw thema binnen ons kenniscentrum. We gaan er voor zorgen dat EGG verweven wordt met de overige zes inhoudelijke thema’s van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Daarnaast is het belangrijk om ons ook naar buiten toe te positioneren als inhoudelijk kundig adviesorgaan op het gebied van EGG. Een van de taken is om te onderzoeken waar EGG kan bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen. Dit doen we door zowel intern als extern relevante kennis aan te bieden aan professionals.

We vervullen de schakelrol tussen de gamewereld, het onderzoeksveld en de sport- en beweegprofessional. We zijn de verbindende factor in deze driehoek en ondersteunen de professionals en beleidsmakers met de laatste inzichten over de ontwikkelingen en de producten op de markt, en voorzien onderzoekers van relevante en vernieuwende vragen.

De functie

Als dé specialist op het snijvlak van EGG en het ‘klassieke sport- en beweegwerkveld heb je een goed doordachte visie op het inzetten van EGG om de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen te vergroten.

Je kent de belangrijkste stakeholders en bent op de hoogte van zowel relevante maatschappelijke, beleids- en EGG ontwikkelingen. Je kent de EGG industrie en hebt hier bewezen affiniteit mee. Daarnaast weet je als geen ander de kansen vanuit het veld te vertalen naar concrete plannen. Je legt hierbij verantwoording af aan de Accountmanager EGG.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bouwt en onderhoudt een actief en effectief netwerk door in gesprek te gaan met zowel game-ontwikkelaars, beleidsmedewerkers en onderzoekers die zich bezighouden met onderzoek naar EGG.
 • Je signaleert kansen en ontwikkelingen en weet deze samen met de Accountmanagers en Specialisten in de teams om te zetten in concrete plannen.
 • Je monitort en evalueert de ontwikkelingen op het gebied van de EGG beweeginterventies.
 • Je vertaalt resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk.
 • Je schrijft indien gewenst artikelen over EGG in het sport- en beweegwerkveld
 • Je helpt mee met de organisatie van stakeholder-bijeenkomsten en interne overleggen met collega’s.

Jouw profiel

Jij bent een échte bruggenbouwer en hebt aantoonbaar affiniteit met zowel de EGG-wereld als het ‘klassieke’ sport- en beweegwerkveld. Je hebt minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en weet resultaten uit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk. Je bent verder empathisch en snapt dat beleidsmakers en mensen uit de EGG wereld soms een ‘andere’ taal spreken. Je bent assertief en bevlogen en durft op mensen af te stappen. Daarnaast heb je een positief-kritische houding, ben je in staat gevraagd en ongevraagd te adviseren en durf je stelling te nemen indien gewenst.

Tot slot herken je jezelf in onze kernwaarden: deskundig, verbonden en betrokken.

Wat bieden wij?

 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van in eerste instantie 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een dienstverband van 38 uur per week.
 • Een dynamische en afwisselende functie met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een plek in een ambitieuze organisatie.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sport, inschaling in schaal 10. Wij hanteren voor deze functie een normsalaris van max. € 3.500,- op basis van een 38-urige werkweek.
 • Kenniscentrum Sport & Bewegen is momenteel gevestigd in Ede en verhuist medio 2022 naar de regio Utrecht.

Interesse?

Stuur jouw motivatiebrief + CV uiterlijk 22 november a.s. naar vacature@kenniscentrumsportenbewegen.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Herman IJzerman (herman.ijzerman@kenniscentrumsportenbewegen.nl)

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.