Spring naar content

Stimuleer een leven lang sporten en bewegen

Tijdens de Week van de Motoriek van 6 t/m 9 november werden inspirerende voorbeelden, nieuwe inzichten en praktische tips gedeeld. Voor iedereen die zich inzet voor beweegstimulering in sport en bewegen, van jong tot oud.

Logo week van de motoriek 2022

De Week van de Motoriek

Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseerde van 6 tot en met 9 november samen met partners uit onderzoek, beleid en praktijk de Week van de Motoriek.

Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen, van jong tot oud. Jonge kinderen hebben voldoende en veelzijdig bewegen nodig voor een gezonde ontwikkeling. Bij volwassenen helpt bewegen ons fit en gezond te houden en vitaal ouder te worden, fysiek én mentaal. Professionals in beleid of praktijk kunnen het verschil maken. Bekijk de webinars terug en ontdek aan de hand van kennis en inspiratie hoe jij bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag kan maken.

Voor wie?

De week van de Motoriek is gericht op beleidsmakers en professionals die zich bezighouden met het stimuleren van sport en bewegen bij mensen van jong tot oud, in onder meer de domeinen:

  • Onderwijs
  • Zorg
  • Sport en bewegen
  • Kinderopvang
  • Gemeente

Week van de Motoriek: Live!

Tijdens het live event kwamen zo’n 120 professionals en beleidsmakers bijeen in HAL22, de locatie die sport en bewegen ademt. Een geslaagde middag met een mooie mix van kennis uit wetenschap, beleid en praktijk, onder leiding van Suse van Kleef.

Webinars

Bijna 2000 professionals hebben de webinars gevolgd over sport en bewegen. Er zijn talloze waardevolle tips gedeeld en goede voorbeelden gegeven op de thema’s levensfases, leefomgeving en kansengelijkheid. Bekijk de webinars terug.