Spring naar content

Stimuleer een leven lang sporten en bewegen

Tijdens de Week van de Motoriek van 6 t/m 9 november duiken we samen met jou in dit thema via een uiteenlopend programma. Inspirerende voorbeelden, nieuwe inzichten en praktische tips voor iedereen die zich inzet voor beweegstimulering in sport en bewegen, van jong tot oud.

Logo week van de motoriek 2022

De Week van de Motoriek

Een leven lang sporten en bewegen stimuleren: hoe krijgen we dit samen voor elkaar? Geen eenvoudige opgave, wel iets waar Kenniscentrum Sport & Bewegen naar streeft in samenwerking met partners uit onderzoek, beleid en praktijk. En met jou, want met professionals zoals jij komen we een heel eind. 

Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen, van jong tot oud. Jonge kinderen hebben voldoende en veelzijdig bewegen nodig voor een gezonde ontwikkeling. Bij volwassenen helpt bewegen ons fit en gezond te houden en vitaal ouder te worden, fysiek én mentaal. Jij als professional in beleid of praktijk kunt het verschil maken en helpen bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag te maken. Schrijf je daarom nu in voor de Week van de Motoriek. 

Voor wie?

Het programma is gericht op beleidsmakers en professionals die zich bezighouden met het stimuleren van sport en bewegen bij mensen van jong tot oud, in onder meer de domeinen:

  • Onderwijs
  • Zorg
  • Sport en bewegen
  • Kinderopvang
  • Gemeente

Programma: dit kun je verwachten

Maandag 6 november trappen we af met een live event in HAL 22, in Utrecht. Onder leiding van Suse van Kleef passeren de onderwerpen mentale gezondheid en physical literacy de revue, inspireren en verbinden staan hierbij centraal. Vervolgens verschuift de focus richting de praktijk en pakken we 7 tot en met 9 november online door met een aantal thema’s en zevental webinars. Zo staat 7 november in het teken van de verschillende levensfases, 8 november staat de leefomgeving centraal en 9 november sluiten we af met het thema kansengelijkheid. Tijdens de webinars krijg je genoeg kennis, inspiratie en praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt in de praktijk. 

Host Week van de Motoriek

Suse van Kleef neemt de presentatie op zich voor de Week van de Motoriek. Tijdens het live event vervult zij de rol als dagvoorzitter en tijdens de webinars zal zij zich als tafelhost opstellen. Suse van Kleef is journalist, dagvoorzitter, discussieleider en spreker.

portretfoto Suse van Kleef
impressie van een event van kenniscentrum sport en bewegen

Week van de Motoriek: Live!

Kom erachter wat je vanuit beleid kunt betekenen om sport en bewegen hoger op de agenda te krijgen. Zorg dat je erbij bent, 6 november in Utrecht.

impressie van een webinar

Webinars

Meld je aan voor een of meerdere webinars over sport en bewegen in het kader van de  verschillende levensfases, leefomgeving en kansengelijkheid.

Week van de Motoriek promotiekit

De Week van de Motoriek als haakje gebruiken om je eigen diensten in de schijnwerpers te zetten en een leven lang sport en bewegen te stimuleren? We helpen je graag. Download de promotiekit met allerlei handige materialen.  

Inschrijving Week van de Motoriek

"*" geeft vereiste velden aan

Je bent er bijna! Geef via onderstaand formulier door waaraan je graag wilt deelnemen tijdens de Week van de Motoriek.

Je naam*


Bekijk hier het inhoudelijke programma per webinar.

Aan welk(e) webinar(s) wil je deelnemen?


Op maandag 6 november organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen voor beleidsmedewerkers en -makers Week van de Motoriek: Live! in HAL22, Utrecht. (Let op! Dit betreft een fysiek event.) Meer informatie.

Week van de Motoriek: Live!*