Spring naar content

Blijf fit met de Beweegposter

De beweegposter biedt concrete oefeningen waar ouderen zelf of onder begeleiding mee aan de slag kunnen. De oefeningen zijn ingedeeld in Fit op de stoel, Sterke armen en benen, In balans en Rek en strek. Hiermee train je alle onderdelen van het lichaam. 

Werk je liever met een fysiek exemplaar of wil je er een aantal bestellen voor gebruik binnen je organisatie? Ook dat kan!

beweegrichtlijnen voor ouderen en volwassenen

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor je. Maar hoeveel moet je als oudere dan precies bewegen? En welke beweging is goed voor je? De beweegrichtlijnen geven antwoord op deze en andere vragen.

De Fit & Sterk-waaier is een wijzer met beweegoefeningen voor de de kleine dagelijkse beweegmomenten. Via een QR-code kom je uit bij een YouTube-filmpje waarin de oefening wordt voorgedaan. 

beweeggids dementie voor zorgprofessionals

De beweeggids is voor iedereen die te maken heeft met ouderen met dementie, bijvoorbeeld zorgprofessionals, mantelzorgers en familie. In meer dan 20 korte filmpjes krijg je uitleg over de verschillende oefeningen. 

Blijf in verbinding: #beweegthuis

Plaats deze afbeelding voor het raam of deel ‘m op social media met de hashtag #beweegthuis om anderen te inspireren ook nu voldoende in beweging te blijven. Zo blijven we toch op gepaste afstand met elkaar verbonden!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in!


Wil jij als professional ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom sport en bewegen voor ouderen? Meld je dan aan voor de maandelijkse kennisupdate Ouderen van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Liesbeth Preller

  • Specialist

Mijn kennis richt zich op de groep ouderen en mensen met chronische aandoeningen, met het doel dat zij meer kunnen gaan bewegen. Kennis waarmee professionals en vrijwilligers in zorg, welzijn en sport en bewegen deze doelgroepen beter kunnen bereiken, effectieve methoden inzetten, en bevorderen dat de doelgroep duurzaam meer kan blijven bewegen.

Jolanda de Zeeuw

  • Specialist

Ouderen in beweging brengen vormt wel de rode draad in mijn leven. Samen met professionals en beleidsmakers werk ik aan beweegstimulering voor (kwetsbare) ouderen, met als doel hen fysiek en sociaal weerbaarder te maken. Juist voor kwetsbare groepen, van jong tot oud, kan bewegen dat ene stapje betekenen naar eigen regie, sterker worden en meer zelfvertrouwen.