Spring naar content


We zijn ervan overtuigd dat FitStap een prachtig product is, maar het ontbrak nog aan de onderbouwing. Daarom zijn we ingestapt om interventieniveau Goed Beschreven, Goed Onderbouwd en Effectief Bewezen te behalen. Sinds 3 oktober 2019 heeft FitStap de erkenning ‘Goed onderbouwd’ gekregen en wij beschouwen dit als een kwaliteitskeurmerk. Daarnaast is het altijd beter als een onafhankelijk orgaan de kwaliteit van jouw product onderzoekt.  

Dat betekent dat niet alleen je papierwerk in orde is, maar dat het traject goed beargumenteerd en onderzocht is en er een duidelijk meetbare doelstelling is.

Het Kenniscentrum Sport en Bewegen heeft ons met het erkenningstraject een spiegel voorgehouden. Het belangrijkste dat we geleerd hebben is het formuleren van een scherpe doelstelling. Voordat we het traject in gingen, hadden we vier verschillende doelstellingen bedacht omdat we zowel op het gebied van voeding, cognitieve fitness, wandelen en mentale coaching resultaat wilden boeken. Dit moesten we terugbrengen tot één heldere doelstelling. Dat was een heel proces, maar het is gelukt.

Het Kenniscentrum Sport en Bewegen gaf ons duidelijk richting, maar ze liet de beslissingen aan ons. Dat zorgde voor een goede balans tussen adviseren en zelf na laten denken. We kregen kritische feedback, die ons echt hielp om scherp te blijven en verder te komen. Ook was het centrum goed bereikbaar. Soms belden we op met de vraag: ‘Hoe zouden jullie dit aanvliegen?’ En dan hadden we aan hen een goede sparringspartner.

Wat ik merk is dat FitStap door de erkenning serieus genomen wordt. We hebben bijvoorbeeld de interesse gewekt van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. We mogen ons programma daar nu presenteren aan tien verschillende gemeentes. We hopen dat dit ingang biedt bij verschillende verwijzers. Ook zorgverzekeraars en een organisatie als NOC*NSF zijn nu serieus geïnteresseerd. Deze positieve resultaten merken we nu al en we zijn benieuwd wat daaruit voortvloeit.  

Eric Voet
Programmamanager bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland

Geen items gevonden