Spring naar content

Aanwezig tijdens de World Expo Dubai

Kenniscentrum Sport & Bewegen is kennispartner van de NL Sports Week tijdens de World Expo in Dubai. Deze wereldtentoonstelling wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en is een uitgelezen kans om de kracht van sport optimaal te benutten voor internationale handel, diplomatie, innovatie- en kennisuitwisseling en sociale programma’s. Met Sportinnovator, het Orange Sports Forum en de KNVB dragen we gezamenlijk zorg voor de presentatie van de Nederlandse sportsector. Van 11 tot en met 16 december zetten we met diverse seminars live op de Expo en digitaal via een livestream de Nederlandse sport internationaal in de schijnwerpers, met het motto ‘Changing the Game Together’. Ben jij erbij?

Seminar/Webinar: Sport en bewegen ontmoet esports, gaming en gamification


Datum: Dinsdag 14 december Tijd: 08.30 – 10.15 CET (Nederlandse tijd) | 11.30 – 13.15 GST
In deze webinar delen wij informatie over de groeiende interesse van de traditionele sport- en beweegwereld in esports, gaming gamification. Deze relatief nieuwe thema’s worden vaak gezien als een bedreiging door beleidsmaker, terwijl het ook kansen biedt om sport en bewegen te versterken. Wat is esports, gaming en gamification? Wat zijn de connecties tussen de thema’s? En hoe kunnen zij sport en bewegen versterken? In deze webinar geven wij antwoord op deze vragen. Een nieuwe wereld gaat voor je open!

Seminar/Webinar: De kracht van sport en bewegen in het leven van vrouwen en meiden


Datum: Woensdag 15 december Tijd: 08.30 – 10.00 CET (Nederlandse tijd) | 11.30 – 13.00 GST
In dit seminar/webinar wisselen we uit wat valkuilen en kansen zijn voor sport en bewegen voor meisjes en vrouwen in verschillende landen, met een focus op empowerment en leiderschap. In anderhalf uur bieden we een breed palet van powervrouwen die graag hun kennis delen, zowel uit West-Europa als uit de Verenigde Arabische Emiraten. 

Sportinnovator

Greening the Sports & Dutch innovation Infrastructure
Dit interactieve seminar wordt op 14 december verzorgd door Sportinnovator. Tijdens de seminar zitten aan tafel: Frank Verschoor en Alexander Euler (Hydraloop), Job Dekker (Grootgroener) en Recreational Systems International. Benieuwd naar de sessie?

Aanmeldproces

Wil jij online de streaming van de sessies volgen? Meld je dan gratis aan via Dutchdubai.com. De aanmeldknop bevindt zich rechtsboven in het scherm. Wanneer je het volledige registratieproces hebt doorlopen kun je gratis deelnemen aan alle livestreams, gehost door het Nederlandse paviljoen. Je krijgt dus geen aparte link voor een specifieke sessie. In de omgeving kun je via de business lounge toetreden tot de livestreams.

Bekijk hier het programma van de verschillende seminars van de NL Sports Week.