Spring naar content

Als buurtsportcoach meer weten over de waarde van sport en bewegen? Bekijk de factsheet!

Buurtsportcoaches (en cultuurcoaches) zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de maatschappij. Zo vervullen zij niet alleen een ontzettend belangrijke rol als het gaat om mensen in beweging te krijgen, maar ook om mensen in beweging te houden. Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft bijgedragen aan een factsheet van sportindebuurt.nl, waar jij als buurtsportcoach meer informatie krijgt over de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen.

Sport en bewegen heeft verschillende positieve en ook negatieve effecten. Maar wat zijn nu precies die effecten en wat levert dit nu op voor de maatschappij? In de factsheet nemen we je mee in de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen. We laten zien wat de effecten zijn, wat sport en bewegen in euro’s kan opleveren en wat jij hier als buurtsportcoach verder mee kunt. Wat kan het Human Capital Model hierin betekenen? Hoe krijg jij meer inzicht in de ‘Social Return of Investment’ van je gemeente en wat is de relatie met Positieve Gezondheid? Je leest het in de factsheet ‘Wat is de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen?’ voor buurtsport- en cultuurcoaches.

De factsheet is tot stand gekomen door De Brede Regeling Combinatiefuncties en mogelijk gemaakt door de volgende partijen:

Sportbedrijf Drachten logo 2020 zwart
logo kenniscentrum sport en bewegen