Spring naar content

Congres 14 juni: in gesprek over bewegen vanuit de zorg

Vrijdag 14 juni organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen de tweede editie van het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Het programma is specifiek gericht op zorgprofessionals. Iets voor jou of een collega? Meld je aan via de eventpagina.

Vanuit de zorg valt veel te winnen

Voldoende en gevarieerd bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal oud te worden. Dat een gezonde leefstijl belangrijk is, dringt tot steeds meer mensen door. Toch laten cijfers zien dat de gezondheid van Nederlanders achteruit gaat, lichamelijk en mentaal. Om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag, is verandering noodzakelijk. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Professionals in de zorg kunnen dankzij hun signalerende, informerende of faciliterende rol veel betekenen. Zelf, of in samenwerking met anderen. Juist vanuit de zorg valt er veel te winnen, aangezien mensen met chronische ziekten minder vaak voldoende bewegen: slechts 26,2 tot 43% van de mensen met een langdurige aandoening beweegt voldoende.

Samenwerking tussen zorg en sport- en beweegsector

Het congres bestaat uit een afwisselend programma met verdiepende sessies en praktische workshops, onder leiding van cardioloog en dagvoorzitter Tamara Aipassa. In de ochtend gaan we in op de gezondheidsvoordelen van bewegen en het benutten van lokaal sport- en beweegbeleid. Waar liggen lokaal kansen en hoe werk je samen? ‘s Middags verschuift de focus via verschillende workshops richting nog meer verdieping, of juist de praktijk. Het programma is voornamelijk gericht op zorgprofessionals, zoals praktijkondersteuners bij de huisarts en huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Accreditatie wordt aangevraagd voor een aantal beroepsgroepen.

Iets voor jou of een collega? 

Voor meer informatie ga je naar de eventpagina, daar lees je meer over het programma en de praktische details. Interessant voor jou of een collega? We zien je graag 14 juni! 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en kennisproducten op het gebied van zorg en bewegen? Houd dan de pagina www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/zorg in de gaten of meld je hier aan voor onze kennisupdate, de maandelijkse nieuwsbrief van Kenniscentrum Sport & Bewegen.