Spring naar content

De Beweegcirkel nu ook digitaal beschikbaar

De Beweegcirkel helpt professionals om mensen stapsgewijs te begeleiden en te stimuleren meer te bewegen. De gesprekstool is daarmee geschikt voor elke professional die mensen begeleidt naar meer beweging, zoals fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en praktijkondersteuners. Om aan te blijven sluiten op de wensen van deze praktijkprofessionals besloten we een digitale variant van de Beweegcirkel te ontwikkelen en aanvullend een groepsbijlage. Inmiddels is de digitale Beweegcirkel gereed en klaar voor gebruik.

Handige gesprekstool

De Beweegcirkel is al jaren een succesvol instrument om mensen naar meer beweging in hun dag te helpen. De Beweegcirkel ondersteunt professionals bij het gesprek over bewegen met patiënten en cliënten. In vijf stappen krijgt de professional inzicht in het huidige beweeggedrag en maakt hij of zij samen met de cliënt plannen om meer te bewegen en om dit vol te houden.

Digitaal concept

Uit evaluatiegesprekken met professionals bleek dat zij de Beweegcirkel graag ook digitaal in willen zetten. Consults zijn tegenwoordig vaker online en daarnaast willen professionals de ingevulde stappen van de Beweegcirkel na afloop van een consult naar de patiënt of cliënt sturen. Met de nieuwe digitale variant van de Beweegcirkel is dit allemaal mogelijk. Qua inhoud is de digitale Beweegcirkel gelijk aan de oorspronkelijke fysieke Beweegcirkel: het doel is mensen stimuleren stapsgewijs meer te bewegen. Alleen vul je nu als professional de vijf stappen digitaal in samen met de cliënt, in plaats van op de papieren invulvellen. Dit kan zowel in een digitaal consult als in een fysiek consult, net wat prettig werkt.

Beweegcirkel in groepsverband

Een andere wens uit de praktijk was een instructie voor het gebruik van de Beweegcirkel in groepen, bijvoorbeeld bij Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI). De inzet in groepsverband hebben we direct meegenomen in de doorontwikkeling. Ter aanvulling op de oorspronkelijke fysieke Beweegcirkel hebben we de ‘groepseditie’ gemaakt, een instructiedocument waarin per stap wordt uitgelegd hoe je deze als professional met een groep doorloopt. Ook in de digitale Beweegcirkel kunnen professionals met zowel individuen als groepen aan de slag. In de online beheeromgeving kunnen professionals cliënten overzichtelijk in een groep plaatsen.

Benieuwd naar de digitale Beweegcirkel? Bezoek dan hier de productpagina.

afbeelding beweegrichtlijnen test

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief Kennisupdate Kenniscentrum Sport & Bewegen!