Spring naar content

Genomineerden ‘Sportiefste School van Nederland 2021’ bekend!

De genomineerde scholen voor de verkiezing ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2021’ zijn bekend. De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Dit hebben ze vooral te danken aan een innovatief of uitmuntend sport- en beweegaanbod, waarmee ze hun leerlingen stimuleren om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. Natuurlijk is het aanbod geborgd in het schoolbeleid. 

Welke scholen maken dit jaar kans op de titel?

Op 26 mei 2021 maken de genomineerden kans om de ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2021’ te worden. Het is de achtste keer dat het Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO), NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland deze verkiezing organiseren. Hiermee hopen ze zoveel mogelijk scholen te inspireren en leerlingen in beweging te krijgen.

De volgende VO-scholen zijn genomineerd:

  1. ‘t Atrium – Amersfoort
  2. Calandlyceum – Amsterdam
  3. Montessori College – Nijmegen

En in het VSO zijn de volgende scholen genomineerd:

  1. VSO De Twijn – Zwolle
  2. VSO Kristallis Aventurijn – Nijmegen

Het traject naar de finale

De jury zal voorafgaand aan de prijsuitreiking op 26 mei een bezoek brengen aan de genomineerde scholen. Hier krijgen ze een rondleiding en zullen ze vragen stellen aan de schoolleiding, de sectie Lichamelijke Opvoeding en daarnaast ook drie leerlingen van de school. Het bezoek van de jury en de finaledag worden volledig gefilmd met een aftermovie als resultaat.

Ga jij de verkiezing volgen?

Wist je dat de verkiezing dit jaar voor iedereen digitaal te volgen is? Tijdens de finaledag op wordt er bij iedere school op de eigen locatie een sportief feestje van gemaakt. Tussen de start en prijsuitreiking ontbreekt er daarom dan ook geen sportief programma voor de leerlingen. Aan het einde van de ochtend volgt de uitreiking voor de VSO-school en in de middag voor de VO-school en zullen we overgaan tot een live prijsuitreiking. Hier worden ook de prachtige prijzen overhandigd.

Vanuit het Kenniscentrum Sport & Bewegen zal collega Lilian van den Berg deel uitmaken van de jury voor de verkiezing van de sportiefste VSO-school.

Is je school niet genomineerd, maar ben je van mening dat jouw school de ‘Sportiefste School’ van Nederland is? Lees de aanvullende informatie over de verkiezing en meld je school aan. Houd de social media kanalen in de gaten om de verkiezing live te volgen. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier een voorbeeld van het juryrapport verkiezing ‘Sportiefste VO-School van 2016’ of bezoek deze website voor meer informatie voor bewegen in en rondom school.