Spring naar content

M-power door sport: Hoe betrek je meiden in aandachtswijken?

Meld je aan voor ons volgend webinar op donderdag 9 juni om 15.00u (Zoom). Het belooft een krachtig verhaal te worden! We bieden jou als professional die direct of indirect werkt met jeugd (in armoede) nieuwe inzichten en concrete handvatten waarmee je jouw doelgroep empowert om meer uit zichzelf te halen. Meer specifiek richten we ons op meiden in aandachtswijken. We noemen dat M-power! Met sport en bewegen als middel.

Favela Street is een succesvol ‘sociaal sportinitiatief’ actief in o.a. Curaçao, Sudan maar ook met verschillende projecten voor meiden met een niet-Westerse migratie achtergrond in Amsterdam-West. Houda Loukili en Rocky Hehakaija van Favela Street vertellen hoe zij dit ‘Favela Street West’ initiatief hebben opgezet en wat het de meiden oplevert. Ook komen de succesfactoren en uitdagingen aan bod. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan de trailer van Favela Street West!

Achtergrond

In Nederland groeien veel kinderen op in de zogenoemde achterstands- of lage-ses-wijken. Zij krijgen vaak minder kansen in de maatschappij om mee te kunnen doen en zich te ontwikkelen. Favela Street vergroot het geloof in eigen kunnen. Dit sociaal sportinitiatief richt zich op jongeren die te maken hebben met sociale uitsluiting. De plekken waar ze opgroeien, worden vaak aangeduid als sloppenwijk of achterstandsbuurt. Eigenlijk zegt de maatschappij bij voorbaat al tegen deze jongeren: ‘jij doet niet mee’. Dat heeft enorme impact op hun zelfbeeld en mindset. Met Favela Street ontdekken jongeren dat ze mogen dromen en kunnen bereiken wat ze willen. Zo groeien ze uit tot een nieuwe generatie rolmodellen, die een positieve bijdrage leveren aan hun community’s. Voetbal vormt de basis van alle Favela Street programma’s, maar de groei van jongeren gaat veel verder dan het voetbalpleintje of de zaal.

Goed om te weten!

Wist je dat we sinds kort een eigen kanaal hebben op 1SociaalDomein? Hier kun je alles rondom sport en bewegen in het sociale domein volgen, erover meepraten via vragen en stellingen, relevante publicaties vinden en video’s bekijken.

We empower you to M-power! Tot 9 juni 15.00 uur op Zoom.