Spring naar content

Nieuw: e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’

Voldoende bewegen is van grote invloed op de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen. Benieuwd wat jij als zorgverlener in de eerstelijn kunt betekenen voor deze ouderen? Het e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’ helpt je op weg.

Het belang van bewegen

Kwetsbare ouderen blijven steeds langer thuis wonen en doen daarbij relatief vaak een beroep op de huisartsenzorg. Het vergroten van zelfredzaamheid bij deze ouderen kan leiden tot minder druk op de huisartsenzorg en bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven. Beweging speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen. Ouderen die voldoende bewegen hebben namelijk minder kans op acute zorgproblemen en chronische aandoeningen. Ze blijven mobieler en hebben minder kans om op mentaal of cognitief gebied kwetsbaar te worden.

Toch verwijzen eerstelijnszorgverleners in de praktijk nog relatief weinig door naar beweegaanbod. Dit kan te maken hebben met de praktijkvoering, belemmeringen bij zorgverleners ten aanzien van beschikbaar of geschikt beweegaanbod, of belemmeringen bij de ouderen zelf. Voldoende beweging kan kwetsbaarheid lang uitstellen en sterk beperken, maak gebruik van de kansen die bewegen biedt. In het e-book gaan we hier verder op in.

Wat kun je verwachten?

Dit e-book is bedoeld voor eerstelijnszorgverleners die het belang van bewegen bij ouderen meer onder de aandacht willen brengen. Denk aan praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en (huis)artsen. Het e-book laat zien waar kansen liggen om (kwetsbare) ouderen te helpen naar meer beweging in hun dag. Je vindt er praktische adviezen en tips over hoe je ouderen op weg helpt naar gezonder beweeggedrag. Help jouw patiënten met de juiste kennis verantwoord meer te bewegen.

Meer weten? Ga naar de productpagina van het e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’.

voorbeeldweergeve van kennisupdate op een mobiele telefoon

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de Kennisupdate!