Spring naar content

Stemhulp Sport en Bewegen gelanceerd voor Tweede Kamerverkiezing 2021

Iedereen die interesse heeft in politieke standpunten over sport, bewegen en gezonde leefstijl, kan zijn hart ophalen met de nieuwe, interactieve Stemhulp Sport en Bewegen van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Juist in deze coronatijd wordt het belang van investeren in gezonde leefstijl van links tot rechts onderschreven. Het goede nieuws: in een flink aantal verkiezingsprogramma’s wordt de rol van sport en bewegen uitvoerig beschreven. Voor bestuurders en professionals in sport en bewegen is het belangrijk te weten welke politieke partijen veel of weinig aandacht besteden aan sport en bewegen en op welke terreinen kansen en bedreigingen te verwachten zijn.

Via de Stemhulp Sport en Bewegen kun je nu op interactieve wijze ontdekken welke politieke partijen wat beloven, overzichtelijk gegroepeerd naar relevante themagebieden uit het Nationaal Sportakkoord en aanverwante domeinen. Ook wordt duidelijk welke partijen in absolute en relatieve zin meer of minder aandacht aan deze thema’s besteden, variërend van sporten en bewegen voor kwetsbare groepen tot investeren in preventie en van het ondersteunen van topsportevenementen tot het stimuleren van fietsen.

In de Stemhulp Sport en Bewegen kun je zelf met filters zoeken naar precies die onderwerpen en die partijen die voor jouw werk van belang zijn. In een begeleidend artikel op Allesoversport.nl gaan de ontwikkelaars van de stemhulp in op de resultaten. Voorafgaand aan de verkiezingen zal nog een aantal ‘spraakmakers’ uit verschillende domeinen worden geïnterviewd aan de hand van de stemhulp.

Naar de Stemhulp.

Naar het artikel ‘Sport en de verkiezingen’.