Spring naar content

Ontwikkelen

Samen met wetenschappers, beleidsmakers en professionals uit de praktijk ontwikkelen we eenvoudig toepasbare stappenplannen, toolkits, rekenmodellen, instrumenten en methodieken.

Je vindt bij ons een groot aantal kennisproducten. Bij de ontwikkeling ervan maken we gebruik van onderbouwde wetenschap en ervaringen uit de praktijk. Want voor een kenniscentrum is de kwaliteit van kennis van het grootste belang.

Om zeker te weten dat onze kennisproducten ook jouw cliënten aanspreken, betrekken we hen bij de ontwikkeling van deze producten. Dat doen we via focusgroepen en online vragenlijsten.

Zo hebben we bijvoorbeeld de Beweegcirkel ontwikkeld in samenwerking met een grote groep professionals uit de praktijk en wetenschappers. Speciaal voor lokale sportformateurs hebben we praktische inspiratiesheets opgesteld waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Samen aan de slag?

Heb je vanuit jouw organisatie of praktijk interesse om mee te denken in de ontwikkeling van kennisproducten of deel te nemen aan een co-creatie traject dan horen we dat graag.

Infographic

Brede maatschappelijke opbrengst: onze hoogtepunten van 2022

Deze visuele rapportage brengt onze meest succesvolle producten en projecten van afgelopen jaar in beeld

Gerelateerde items

Valpreventie verlicht druk op de zorg: winst voor individu en maatschappij

Het aantal ouderen dat overlijdt ten gevolge van een val in en om huis blijft stijgen. Inzetten op valpreventie kan heel wat leed voorkomen, als buurtsportcoach of beleidsmedewerker bij de gemeente kun je daar een rol in spelen.

Aanvoerdersgroep armoede: waar richten de gemeenten zich op?

Begin dit jaar heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen samen met vijf gemeenten een aanvoerdersgroep gevormd rondom het thema kansenongelijkheid in…

Hoe laat je laaggeletterden meedoen?

2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder zijn laaggeletterd. De kans dat je laaggeletterden tegenkomt op bijvoorbeeld de sportclub…