Spring naar content

Jij weet hoe je een team motiveert en aanstuurt om doelstellingen te halen. Je krijgt er energie van om collega’s te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.

Vacature Manager Waarde van sport en bewegen

 • Utrecht
 • 4.209 – 5.908
 • 38 uur
 • WO

Interesse?
Stuur je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv uiterlijk voor 24 september. De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 5 oktober. De werving en selectie besteden wij uit aan Aardoom & de Jong. Reageer via onderstaande knop.

Met kennis haal je meer uit sport en bewegen

Hoe geef je inzicht in de effecten van sport en bewegen en druk je dit uit in euro’s? En hoe richt je de openbare buitenruimte zo beweegvriendelijk en inclusief mogelijk in? Team Waarde van sport en bewegen beantwoordt deze vragen. Met onze kennis en producten geven wij gemeenten en sportorganisaties tips en inspiratie over de thema’s sociaaleconomische waarde van sport en bewegen, de beweegvriendelijke omgeving en de duurzame sport-en beweegsector.

Wat ga je doen

Als manager ben je hét visitekaartje van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Je draagt actief bij aan het positioneren van de organisatie, bent ondernemend en alert op potentiële nieuwe relaties. Ook zorg je voor het onderhouden, uitbouwen en tevreden houden van bestaande relaties. Als gelijkwaardige gesprekspartner van (landelijke) relevante partijen, ben je goed op de hoogte van maatschappelijke vraagstukken, gerelateerd aan de thema’s waarde van sport, duurzame sportsector en beweegvriendelijke omgeving. Daarnaast kijk je ook over de grenzen van je eigen thema’s heen om organisatiebelang te dienen. 

Je bent een belangrijke schakel tussen het werkveld en de specialisten in je team. Je hebt kennis van de genoemde thema’s, weet wat professionals nodig hebben en begeleidt collega’s in je team om kennisproducten en -diensten te ontwikkelen. Daarbij houd jij het overzicht en bewaakt de werkverdeling, passend bij de kwaliteiten van de specialisten. Je vervult een verbindende en enthousiasmerende rol om samen met het team impact te genereren in het werkveld.

Jouw thuisbasis

Het team ‘Waarde van sport en bewegen’ bestaat uit 7 specialisten, en 3 marketing & communicatie  specialisten, die grotendeels zelfstandig hun werk uitvoeren. Binnen een deel van onze plannen werken we intensief samen met andere themateams. Het managementteam verwacht een enthousiaste collega met een positief-kritische blik. Als lid van het MT kijk je niet alleen naar het belang van ‘Waarde van sport en bewegen’ maar zie je ook het organisatieperspectief.

Deskundig, betrokken en onpartijdig

Kenniscentrum Sport & Bewegen wil de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen verhogen door kennis uit wetenschap en praktijk toepasbaar te maken. Zo dragen we bij aan een gezonde en sociale samenleving. We zijn een maatschappelijke organisatie met korte lijnen en gericht op samenwerking. Zelf zijn we ook graag in beweging: wandelen tijdens de lunch, sportlessen van collega’s en fietsen naar het werk.

Wat typeert jou?

Je bent een nuchtere en inspirerende manager, die binnen het team een situationeel leidinggevende rol vervult. Als zichtbare ambassadeur onderhoud je relaties in het gemeentelijk werkveld en weet je dit netwerk ook gericht uit te breiden. Voor collega’s ben je benaderbaar. Je staat pal voor een cultuur van veiligheid en geborgenheid.

Jij wilt je inzetten voor het benutten van de waarde van sport en bewegen, het bevorderen van een beweegvriendelijke omgeving en een duurzame sportsector.

Daarnaast heb je:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • ervaring met leidinggeven aan professionals;
 • kennis van en ervaring met sociaaleconomische effecten van sport en bewegen;
 • kennis van de sportwereld en het ruimtelijk domein;
 • kennis van en ervaring met werken bij of met een gemeente, een relevant gemeentelijk netwerk is een pré;
 • kennis van de relevante maatschappelijke ontwikkelingen gerelateerd aan sport en bewegen.

Arbeidsvoorwaarden

Kom (samen)werken in ons moderne kantoor in Utrecht op 15 fietsminuten van het station. Die fiets – racefiets, e-bike of bakfiets – lease je voor een laag bedrag per maand.

Daarnaast bieden we:

 • Jaarcontract 38 uur
 • €4.209 –  €5.908
 • Eindejaarsuitkering
 • Flexibel werken
 • 24 vakantiedagen
 • Laptop & telefoon
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • NS Business Card + OV-fiets
 • Budget voor opleidingen/cursussen
Dit is jouw kans om bewegen toegankelijk te maken.

Bij de werving en selectie staat het bureau Aardoom & de Jong ons bij. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment mogelijk ook. Stuur je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv uiterlijk voor 24 september. De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 5 oktober.

Heb je vragen over deze functie? Bel Maurice Sluis (06-34301730) van Aardoom & de Jong.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Is deze functie echt wat voor jou? Solliciteer dan!

Eerste gesprek
Zien we een match? Dan maken we graag kennis met je.

Tweede gesprek
Maak kennis met het (inhoudelijke) werk en toekomstige collega’s.

Contract
Klopt het complete plaatje? Dan doen wij een voorstel.

Starten
Tijd om aan de slag te gaan!