Spring naar content
gevonden.

Beweegapps in de wijk om de jeugd in beweging te krijgen

Het inzetten van beweegapps en gamification in de wijk biedt kansen om de jeugd in beweging te krijgen. Waar lopen kinderen en professionals tegenaan? Wat werkt en wat niet? Dr. Ayla Schwarz (Wageningen University & Research) deelt inzichten uit het Living Lab en literatuuronderzoek.

Spel als onderdeel van sport en bewegen

Hoe kan je ‘spel’ inzetten voor bewegen, leren, rehabiliteren en trainen? Ben Schouten, hoogleraar aan de Technische Unie in Eindhoven, laat voorbeelden zien van spellen die digitaal en fysiek met elkaar combineren en gericht zijn op intrinsieke motivatie.

Revalideren met serious gaming en aangepast gamen

Serious games gebruiken om patiënten te helpen revalideren en mensen met een (ernstige) beperking onderdeel te laten voelen van de…

Serious gaming: verduurzaming en racisme

TinQWise ontwikkelde twee (bewegingsloze) serious games: verduurzamen) en racisme in het voetbal. Het doel? Maatschappelijke uitdagingen op een immersieve manier aanpakken.

Esports in de Benelux

Krijg dankzij Birger de Geyter een kijkje achter de schermen bij META, de belangrijkste esports competitie-organisator in de Benelux. Benieuwd hoeveel mensen er spelen én kijken? En hoe dit ecosysteem zich verhoudt tot het internationale speelveld?

EGG door de ogen van een buurtsportcoach

Wat zijn de positieve aspecten van gamen en esports? En hoe zet je het in als middel of doel voor sport, welzijn en educatie? Nolan Noordzij, buurtsportcoach en combinatiefunctionaris bij gemeente Rotterdam, verbindt met zijn kennis en ervaring zowel mensen als organisaties. Laat je inspireren.

Misschien ook interessant:

Wijktekening

Ben jij benieuwd welke organisaties en professionals er in de wijk zijn om mee samen te werken op het gebied van sport en bewegen? Met de Wijktekening krijg je een overzicht.

Handreiking Versterken van je sportklimaat

Als beleidsadviseur aan de slag met een pedagogisch sportklimaat binnen je gemeente? Deze handreiking biedt praktische richtlijnen, inzichten en inspiratie om concrete stappen te zetten richting sportaanbieders en zo voor alle deelnemers een optimaal jeugdsportklimaat te creëren.

Infographic Besparing zorgkosten senioren

Met deze infographic krijg je als beleidsadviseur – of zorg-, welzijns- en sportprofessional – beeld van de zorgkosten die bespaard kunnen worden als een 55-plusser, die nog niet aan de beweegrichtlijnen voldoet, hier wel aan gaat voldoen.