Spring naar content
gevonden.

Skuba FISHual: VR voor ledenwerving

Hoe maak je basisschoolkinderen enthousiast voor de onderwaternatuur en -sport zonder dat ze natte voeten krijgen? Via virtual reality, zo bedacht de Nederlandse Onderwatersport Bond. Hoe is dit proces verlopen? Welke voordelen heeft deze ontwikkeling? En welke kansen brengt het teweeg?

Hoe zet je wearables en beweegapps als zorgprofessional in?

Er is een groot aantal beweegapps en wearables. Deze tools helpen mensen bij het naleven van een gezonde leefstijl en ondersteunen bij het bereiken van beweegdoelen. Hoe kunnen (zorg)professionals zoals leefstijlcoaches en fysiotherapeuten deze technologieën effectief inzetten? Je hoort het van Dr. Corelien Kloek (Hogeschool Utrecht).

Meer buitenspelen met interactieve lokale speelplekken

In tegenstelling tot kleine speelplekken hebben veel grote speelplekken dure, interactieve toepassingen om kinderen naar buiten te krijgen. Dr. Dennis Reidsma (Universiteit Twente) ontwikkelde interactieve add-ons die ook voor kleine speelplekken geschikt zijn. Dennis deelt voorbeelden en zijn visie op het buiten stimuleren van spel met technologie.

De voorwaarden van een interactieve beweegvriendelijke omgeving

Wat zijn de voordelen en risico’s van interactieve technologie voor sport en bewegen in de buitenruimte? Dr.ir Loes van Renswouw (TU Eindhoven) deelt de voorwaarden voor een succesvolle implementatie en wat beleidsprofessionals moeten overwegen bij de aanschaf en realisatie van een interactief toestel in de buitenruimte.

Esports als inspirator voor het Eindhovense jeugdwerk

Met een Esports Center geeft Dynamo Jeugdwerk jongeren een plek in Eindhoven om zich te ontwikkelen in hun eigen subcultuur. Van dans, muziek, tot kunst, cultuur en esports – talentontwikkeling is het codewoord. Rik Nijssen (coördinator Tech Playgrounds) en Wesly van Acht (jongerenwerker) delen hun visie, activiteiten en ervaringen.

Nederland in cijfers: apps en devices voor sportieve activiteiten

Welke apps en devices voor sportieve activiteiten gebruiken Nederlanders? In opdracht van het ministerie van VWS ging het Mulier Instituut tussen 2016-2022 op onderzoek uit. Hoe is dat gebruik ontwikkeld, welke profielen hebben de gebruikers en wat zijn de gebruiksredenen? Dr. Remko van den Dool vertelt.

Misschien ook interessant:

Infographic Esports: het Nederlandse Ecosysteem

Esports, het (semi-)professioneel competitief spelen van videogames, is een wereldwijde sector, met ook in Nederland een eigen ecosysteem. Hoe ziet dit speelveld eruit? Welke primaire en secundaire stakeholders zijn er?

Ebook esports

Dit e-book geeft antwoorden op de volgende vragen: Wat is esports? Is esports een volwaardige sport? Wat zijn de functies en betekenissen van esports? Hoe is esports georganiseerd in Nederland?

Esports, gaming en gamification

De ontwikkeling van e-sports gaat razendsnel, maar er is nog veel onduidelijk over de effectiviteit en de langetermijneffecten. Wij houden de ontwikkelingen voor je bij.