Spring naar content

Breng beweeggedrag in kaart met de Beweegrichtlijnentest

Met de Beweegrichtlijnentest weet je binnen enkele minuten of iemand aan de beweegrichtlijnen voldoet. De test is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van zorg-, welzijns- en sportprofessionals om het beweeggedrag van cliënten en patiënten in kaart te brengen. Met behulp van de uitslag kunnen vervolgstappen bepaald worden.  

De beweegrichtlijnen geven aan hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid, van jong tot oud. Een belangrijk uitgangspunt wanneer je anderen stimuleert meer te bewegen voor een gezondere leefstijl. Om eenvoudig na te gaan of iemand aan de beweegrichtlijnen voldoet, hebben we de Beweegrichtlijnentest ontwikkeld in samenwerking met Techonomy.

Met welk doel zet je de Beweegrichtlijnentest in?

De Beweegrichtlijnentest is een handig middel om het gesprek over bewegen op gang te brengen. De tool is te gebruiken in verschillende situaties. Zo kun je cliënten of patiënten vragen de test voorafgaand aan een consult in te vullen, zodat jullie samen het resultaat kunnen bespreken. Samen invullen tijdens het gesprek kan natuurlijk ook, of meegeven als suggestie na afloop van een consult. 

Eenvoudig in gebruik

Beweegrichtlijnentest meerdere apparaten

De Beweegrichtlijnentest gebruik je eenvoudig via zowel mobiel als desktop. Na het beantwoorden van enkele vragen verschijnt het resultaat of iemand op dit moment aan de beweegrichtlijnen voldoet. Dit resultaat is uitgesplitst in matig intensieve beweging en spier- en botversterkende activiteiten, in overeenkomst met de beweegrichtlijnen. Zodra je het huidige beweeggedrag in kaart hebt, kun je bepalen hoe je jouw cliënt helpt meer beweging in de dag te brengen. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld de Beweegcirkel.