Spring naar content

Kwaliteit van sport en bewegen

Meer impact door kennis

Sport en bewegen in het nieuws

Nieuws

Kennisevent EGG is terug! 4 oktober 2023 in Stadion Galgenwaard

Op 4 oktober 2023 vindt het Kennisevent Esports, Gaming en Gamification (EGG) in Stadion Galgenwaard opnieuw plaats. Deze editie, georganiseerd door Kenniscentrum Sport & Bewegen en Techonomy belooft opnieuw een event vol interessante kennissessies en paneldiscussies te worden.

Nieuws

Stijging overgewicht bij jongeren: bewegen cruciaal onderdeel van de oplossing

De nieuwste cijfers van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2022 tonen een alarmerende stijging in het percentage kinderen en jongeren met overgewicht in Nederland.

Nieuws

Kenniscentrum Sport en Bewegen lanceert ‘Kennisagenda esports: prestatieverbetering’

Met de ‘Kennisagenda esports: prestatieverbetering’ heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen de eerste kennisagenda op het vlak van esports gepubliceerd. Op…

Actuele thema’s

kaart van Nederland

Brede SPUK-regeling

De veelheid aan thema’s maakt dat het steeds lastiger wordt om te bepalen waar en bij wie je terecht kunt. Vind hier de belangrijkste kennisproducten, praktijkvoorbeelden en interventies voor sport en bewegen op een rij.

Fit & Gezond

Voldoende bewegen is essentieel voor een gezond leven. Kijken we naar het aantal mensen dat aan de beweegrichtlijnen voldoet, dan valt er nog veel te winnen. Hier liggen kansen en daar hebben we elkaar voor nodig.

99

Kennisproducten

21000

Relevante publicaties

45

Onafhankelijke experts

Producten

Tipsheet sport en bewegen basisonderwijs

Met deze tipsheet brengen we de redenen in kaart om in te zetten op meer beweging in en rondom school. 

Handreiking Inzicht in impact voor teamleiders buurtsportcoaches

Wat is het effect van de inzet van de buurtsportcoaches? Worden gestelde doelen behaald? Deze handreiking helpt teamleiders van buurtsportcoaches verder.

Whitepaper Beweegvriendelijke Omgeving

Start zelf met het thema ‘de beweegvriendelijke omgeving’. Deze whitepaper geeft handvatten en voorbeelden om hiermee aan de slag te gaan!

Schrijf je in voor onze nieuwbrief!

Met onze themanieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en en nieuwe instrumenten op gebied van beweging.

Kenniscast Sport & Bewegen

De podcast waar kennis, wetenschap, beleid en praktijk samensmelt in je oren. Iedere aflevering neemt onze host Suse van Kleef, je mee in een gesprek met onze eigen specialisten en delen experts ervaringen uit de praktijk. We verzamelen, analyseren, duiden en verspreiden feiten en inzichten over sport en bewegen voor professionals die daarmee het verschil in hun veld kunnen maken. Want met kennis haal je meer uit sport en bewegen.