Spring naar content

Kwaliteit van sport en bewegen

Meer impact door kennis

Sport en bewegen in het nieuws

Nieuws

Een versnellingsimpuls voor verduurzaming van de amateursport

Het adviesrapport ‘Amateursport fit voor de toekomst’ van NKP heeft als doel om sporten voor iedereen bereikbaar te houden, door de energierekening betaalbaar te maken en houden.

Nieuws

Zo betrek je jongeren bij buurtsport- en jongerenwerkactiviteiten

Ben je buurtsportcoach of jongerenwerker? Gebruik de nieuwe Participatietool voor buurtsport- en jongerenwerkactiviteiten om te bekijken hoe actief jij jeugd betrekt bij jouw activiteiten en wat je mogelijk nog (meer) kunt doen.

Nieuws

Nieuw: gids met bouwstenen voor een gezonde leefomgeving 

Op dinsdag 11 juni is tijdens de PROVADA de gids ‘Buurt in beweging’ gelanceerd. Deze praktische toepasbare gids, is een gezamenlijke initiatief van de Hartstichting, Kenniscentrum Sport & Bewegen en gebiedsontwikkelaar AM, die biedt concrete bouwstenen voor een gezonde leefomgeving biedt voor iedereen.

Actuele thema’s

visual beweegrichtlijnen achtergrond

Beweegrichtlijnen

Regelmatig sporten en bewegen is belangrijk. Maar hoeveel beweging is nodig? En welke beweging is goed? De beweegrichtlijnen geven antwoord op deze vragen.

Activiteitenverslag 2023

Deze visuele rapportage van ons activiteitenverslag brengt onze meest succesvolle producten en projecten van afgelopen jaar in beeld. 

99

Kennisproducten

21000

Relevante publicaties

45

Onafhankelijke experts

Producten

Participatietool voor buurtsport- en jongerenwerkactiviteiten

Gebruik de Participatietool voor buurtsport- en jongerenwerkactiviteiten om te bekijken hoe actief jij als buurtsportcoach of jongerenwerker jeugd betrekt bij jouw activiteiten en wat je mogelijk nog (meer) kunt doen.

E-learning typen ouders: in gesprek over sport en bewegen

Voer jij gesprekken met ouders over het sport- en beweeggedrag van hun kinderen? Deze e-learning helpt jou de boodschap overbrengen waar ouders op aanhaken.

Wijktekening

Ben jij benieuwd welke organisaties en professionals er in de wijk zijn om mee samen te werken op het gebied van sport en bewegen? Met de Wijktekening krijg je een overzicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Met onze kennisupdate blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwe instrumenten op gebied van beweging.

Interactieve seminar esports: presteren onder druk

Op vrijdag 28 juni organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen een interactief online seminar over presteren onder druk in esports. In…