Spring naar content

De eerste Kennisagenda esports

  • 523 downloads

Met de ‘Kennisagenda esports: prestatieverbetering’ publiceerde Kenniscentrum Sport & Bewegen de eerste kennisagenda op het vlak van esports. De agenda is opgesteld samen met esportcoaches en onderzoekers; twee werelden die anders niet snel bij elkaar zouden komen.

De Sport & Bewegen Impactwijzer

  • 308 downloads

Samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) – Academie Sport en Bewegen ontwikkelden we de Sport & Bewegen Impactwijzer. De wijzer geeft je tips hoe je de impact van jouw sport- en beweegproject kunt meten én vergroten. Handig om het bestaansrecht van je project aan te tonen of financiers aan je te binden.

De Week van de Motoriek

  • 2.111 aanmeldingen

In 2023 organiseerden we alweer de vierde editie van de Week van de Motoriek. Tijdens het live event bespraken we met 120 professionals en beleidsmakers welke invloed sport en bewegen heeft op de mentale gezondheid. Aan de hand van vier praktijkcases zagen we hoe de theorie van Physical Literacy toegepast wordt in de praktijk. De rest van de week volgden 2000 professionals verschillende inspirerende webinars. Benieuwd naar de webinars?

Innovatieprijs Sportaccommodaties

Innovatieplatform Duurzame sportsector

  • 1817 bezoekers

Samen met Sportinnovator en de Vereniging Sport en Gemeenten lanceerden we het Innovatieplatform Duurzame Sportsector. Op het platform vind je kennis en voorbeelden van innovaties over het verduurzamen van de sportsector. Een kleine greep: circulair aanbesteden, verduurzamen zwembaden en verzamelen en verdelen van energie via ijsbanen en kunstgrasvelden.

Sport en bewegen en de verkiezingen

  • 3185 bezoekers

Half november vonden vervroegd verkiezingen plaats. Dat betekende een snelkookpan voor alle politieke partijen om hun programma’s te schrijven. En voor ons om een overzicht te maken welke partijen sport en bewegen een plek in hun partijprogramma toekenden. In 2024 blijven we de coalitievorming volgen en woordvoerders (sport) van relevante kennis voorzien.

Aanvoerdersgroep gemeenten

  • 655 bezoekers

Afgelopen jaar hebben we de Aanvoerdersgroep gemeenten opgezet. Ons doel is om iets dichter op de gemeente te ‘kruipen’ en zo meer te leren van vraagstukken en belemmeringen. Zo sporen we gemeenten aan om aan de slag te gaan met armoedeproblematiek, sport en bewegen. Met tot nu toe al toe al mooie resultaten! Lees wat deze gemeenten doen in het nieuwsbericht.

voorbeeldweergave van de infographic argumenten beweegvriendelijke omgeving

Argumenten beweegvriendelijke omgeving

  • 736 bezoekers

1 januari is de Omgevingswet van kracht gegaan. Investeren in een gezonde en beweegvriendelijke (leef)omgeving is nu nog belangrijker. Wil je binnen jouw gemeente met beweegvriendelijke omgeving aan de slag, maar vind je het lastig om collega’s van andere domeinen van het belang te overtuigen? Gebruik dan de elf argumenten, allemaal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

voorbeeldweergave van de de Brede SPUK sport- en beweegwijzer

Brede SPUK-regeling

  • 1619 bezoekers

Afgelopen jaar zijn het Hoofdlijnen Sportakkoord II, de Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC) en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) ondergebracht in één brede specifieke uitkering: de Brede SPUK-regeling. Elke gemeente werd gevraagd om een integraal plan van aanpak op te stellen. Om gemeenten daarbij te helpen hebben wij speciaal de Brede Spuk sport- en beweegwijzer ontwikkeld. In deze tool vind je per Brede SPUK-thema kennisproducten, praktijkvoorbeelden en interventies van sport en bewegen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Met onze kennisupdate blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwe instrumenten op gebied van beweging.