Spring naar content

voorbeeld inspiratiegids kleine beweegsubsidie

Inspiratiegids Kleine Beweegsubsidie

Of je nu werkt met kinderen in de kinderopvang, bij een dansschool of sportvereniging, je weet: ouders betrekken is belangrijk, maar niet altijd eenvoudig. Wil je ouders van 0-4 jarigen stimuleren om hun kind meer te laten bewegen? Gebruik de inzichten uit de Inspiratiegids Kleine Beweegsubsidie. 23 uiteenlopende initiatieven worden uitgelicht, onderverdeeld in settings en leeftijdscategorieën zodat je eenvoudig kunt navigeren naar relevante voorbeelden voor jouw dagelijkse praktijk. Ook vind je hier veel tips en informatie over gedragsverandering en de Kleine Beweegagenda.

Stimuleer de motorische ontwikkeling met de Mini-learning

Bewegen speelt een grote rol bij het stimuleren van de motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Het is dus belangrijk om op bewegen in te zetten. Wij hebben praktische tools ontwikkeld die je helpen hiermee aan de slag te gaan, namelijk de Beweegspelletjes en Praatplaten. In de Mini-learning kom je erachter hoe je de Beweegspelletjes en Praatplaten in de praktijk toepast en krijg je de bijbehorende kennis over motorische ontwikkeling. Nadat je de Mini-learning gevolgd hebt kun je de Beweegspelletjes en Praatplaten aanvragen.

spelende kinderen
logo gezonde kinderopvang

Gezonde Kinderopvang: kansen voor bewegen bij gezond opgroeien

Jonge kinderen brengen vaak veel tijd door op de kinderopvang. Ook op deze plek is een gezonde start natuurlijk van het grootste belang, want in hun (jongste) jeugd wordt de basis gelegd voor de rest van hun leven. Met ‘Gezonde Kinderopvang’ werken kinderopvangorganisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Ze worden ondersteund met een scholing en een praktische aanpak. Binnen deze aanpak is bewegen één van de belangrijke gezondheidsthema’s.

Relevante artikelen en sport- en beweeginterventies

In deze database vind je de interventie die het beste past bij jouw dagelijkse praktijk. Interventies die helpen bij vraagstukken als: Welke aanpakken zijn in de praktijk al succesvol gebleken?” Snel, overzichtelijk en met praktische handvatten.

logo alles over sport

Op Allesoversport.nl vind je kennis voor onderzoek, beleid en praktijk in onder andere de kinderopvang. Voor jou gedeeld en geduid door experts en ervaringsdeskundigen. Wekelijks nieuwe artikelen met onder meer feiten en cijfers, praktijkvoorbeelden en tips.

Wil jij als professional op de hoogte blijven van alles wat er speelt omtrent sport, bewegen en jeugd?

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Geen items gevonden

Misschien ook interessant

Argumentenkaartjes

Gebruik de Argumentenkaartjes om inzichtelijk te krijgen wat ouders belangrijk vinden voor hun kind en ga het gesprek over bewegen aan.

Nut en Noodzaak

Bewegen is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar waar heeft bewegen precies effect op bij kinderen en hoe bespreek je dit met ouders?

Whitepaper Van jongs af aan vaardig in bewegen

Deze whitepaper geeft inzicht in vaardig leren bewegen. Het stimuleert professionals vanuit meerdere kanten over dit vraagstuk na te denken en te handelen.