Spring naar content

Wat kun jij als werkgever doen?

Vitaliteit op de werkvloer gaat niet alleen over bewegen. Inzetten op de BRAVO-factoren draagt bij aan een vitaal bedrijf met gezonde medewerkers. Het BRAVO-kompas geeft informatie over alle vijf de thema’s, inclusief tips om hierop in te zetten. BRAVO staat voor:

  • Bewegen
  • Roken
  • Alcohol & drugs
  • Voeding
  • Ontspanning

Wil je het bewustzijn over vitaliteit onder je medewerkers vergroten? Dat kan dat ook digitaal op de werkvloer. Zo is Kenniscentrum Sport & Bewegen kennispartner van 365VitaalWerken. Op deze manier bereiken de juiste kennis en praktische tips om meer te bewegen ook de medewerkers zelf.

werknemers tafletennissen

Gebruik de Beweegrichtlijnentest

Weten vanuit welke situatie je start? Met de Beweegrichtlijnentest kom je erachter of jouw werknemers voldoen aan de beweegrichtlijnen. Zodra het huidige beweeggedrag in kaart is gebracht, kun je bepalen hoe jouw werknemer meer beweging in de dag kan brengen.

Vitaal Bedrijf

Benieuwd hoeveel aandacht er binnen jouw bedrijf is voor vitaliteit of waar jouw medewerkers behoefte aan hebben? Doe dan de scans van Vitaal Bedrijf, of ga via hen aan de slag met een vitaliteitsprogramma. Vitaal Bedrijf is een initiatief van VNO-NCW en MKB Nederland en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kenniscentrum Sport & Bewegen adviseert Vitaal Bedrijf op kwaliteit en het gebruik van de juiste kennis.

vitaal bedrijf vignet

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Kirsten de Klein

  • Manager Beweeggedrag

Bewegen als vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag: dat is mijn ambitie. Om dit te realiseren zet ik mij in voor een intensievere samenwerking tussen zorg, welzijn, sport en bewegen. We delen inspirerende voorbeelden en onderbouwde kennis over het belang van meer en veelzijdig bewegen. Samen met professionals ontwikkelen we producten voor in de praktijk. Of dat nu tijdens een consult is, bij de kinderopvang, in het onderwijs of in de dagbesteding bij ouderen.

Misschien ook interessant:

BRAVO KOMPAS

Op de juiste manier inzetten op de BRAVO-factoren draagt bij aan een vitaal bedrijf met gezonde medewerkers. Het BRAVO-kompas geeft informatie over alle vijf de thema’s, inclusief tips om hierop in te zetten.

cover beweegrichtlijnen mensen met een beperking

Beweegrichtlijnen

Regelmatig sporten en bewegen is belangrijk. Maar hoeveel beweging is nodig? En Welke beweging is goed? De Beweegrichtlijnen geven antwoord op deze vragen.

zittende volwassenen

Factsheet zitgedrag (2022)

Op weekenddagen zitten we gemiddeld ruim een uur minder dan op een doordeweekse dag. Meer feiten en cijfers vind je in onze factsheet.