Spring naar content

Inspiratie opdoen?

Bij het inrichten van een beweegvriendelijke buitenruimte komen verschillende zaken kijken. Grofweg kun je drie categorieën onderscheiden. We hebben per categorie een aantal artikelen en verdere achtergrondinformatie gebundeld:

De fysieke infrastructuur voor sport en bewegen.

Activiteiten, begeleiding en communicatie.

Processen achter het sport- en beweegaanbod.

Direct aan de slag?

Om met een beweegvriendelijke omgeving aan de slag te gaan, bestaan er diverse tools en instrumenten. Ook de manier waarop je het onderwerp aanpakt kan verschillen. Blijf je binnen je eigen sector, of kies je liever voor een domeinoverstijgende aanpak? We hebben alles daarom in een handig overzicht gezet. Zo weet je precies wat je op ieder punt in het proces kunt inzetten.

Voorbeeld uit de praktijk: De Leuke Linde (Arnhem)

Een aantrekkelijke openbare leefomgeving nodigt jong en oud uit om te spelen én om voldoende bewegen. Maar hoe doe je dat? We nemen een kijkje bij speeltuin De Leuke Linde in Arnhem. Wil jij je wijk ook beweegvriendelijk inrichten, maar weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je graag op weg!

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Jeroen Hoyng

  • Specialist

Vrijetijdwetenschapper die wetenschap, beleid en praktijk wil verbinden op thema’s als: sport, spelen en bewegen in openbare ruimte, sportinfrastructuur, sportbeleid, sportdeelname en beweeggames. Werkervaring bij universiteit, sportbond, provinciale sportorganisatie, onderzoeksbureau, gemeente en sinds 2004 bij Kenniscentrum Sport & Bewegen. Nu werkzaam als specialist sportinfrastructuur met als doel kennis te verzamelen en delen om een beweegvriendelijke leefomgeving te creëren die mensen faciliteert, stimuleert en uitdaagt om te bewegen, spelen en te sporten.