Spring naar content

portretfoto
Samen aan de slag?

Je kunt bij ons terecht voor kennis over beweeggedrag van jong tot oud. Wij delen inspirerende voorbeelden en onderbouwde kennis over het belang van bewegen. Samen met professionals zoals jij ontwikkelen we producten voor in de praktijk. Of dat nu tijdens een consult of spreekuur is, bij de kinderopvang of in de dagbesteding bij ouderen. Hoe kunnen we jou of jouw organisatie helpen?

kaart van Nederland

Belang van bewegen voor gezonde leefstijl

De maatschappelijke en politieke aandacht voor gezonde leefstijl blijft groeien. Dit blijkt onder andere uit het ‘Beleidsadvies Bewegen 2021-2040’, de extra maatregelen vanuit het preventieakkoord en de vele landelijke en lokale leefstijlcampagnes. De bewustwording van het belang van bewegen voor een gezonde leefstijl is in een stroomversnelling gekomen, mede door de coronapandemie. De uitdaging zit hem nu voornamelijk in het creëren van een omgeving die bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van de dag maakt. Kenniscentrum Sport & Bewegen helpt je daar graag bij.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Om voor iedereen een leven lang voldoende bewegen met plezier te realiseren, zijn integraal beleid en samenwerking nodig. Wij zijn er voor beleidsmakers en professionals die anderen stimuleren meer te bewegen voor een gezonde leefstijl. Denk aan eerstelijnszorgprofessionals, buurtsportcoaches, leefstijlcoaches, jeugdartsen en -verpleegkundigen, en fysiotherapeuten. Wij maken kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals zoals jij. Met als resultaat onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden en praktische tools waarmee jij aan de slag kunt.

voorbeeld van de mini-learning

Misschien ook nog interessant:

Aan de slag met bewegen binnen de zorg

Benieuwd naar het belang van bewegen? En welke rol jij kunt pakken om patiënten meer te laten bewegen? We helpen je graag op weg.

Nieuw: e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’

Voldoende bewegen is van grote invloed op de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen. Benieuwd wat jij als zorgverlener in de eerstelijn…

Zijn we meer of minder gaan bewegen in 2020?

We zijn in 2020 meer gaan bewegen, en toch ook weer niet. Tegenstrijdige geluiden vanuit verschillende onderzoeken. Hoe zit het…