Spring naar content

Samen aan de slag?

Bewegen als vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag: dat is mijn ambitie. Om dit te realiseren zet ik mij in voor een intensievere samenwerking tussen zorg, welzijn, sport en bewegen. We delen inspirerende voorbeelden en onderbouwde kennis over het belang van meer en veelzijdig bewegen. Samen met professionals ontwikkelen we producten voor in de praktijk. Of dat nu tijdens een consult is, bij de kinderopvang, in het onderwijs of in de dagbesteding bij ouderen.

Kirsten de Klein
Manager Fit, Vaardig en Gezond

kaart van Nederland

Belang van bewegen voor gezonde leefstijl

De maatschappelijke en politieke aandacht voor gezonde leefstijl blijft groeien. Dit blijkt onder andere uit het ‘Beleidsadvies Bewegen 2021-2040’, de extra maatregelen vanuit het preventieakkoord en de vele landelijke en lokale leefstijlcampagnes. De bewustwording van het belang van bewegen voor een gezonde leefstijl is in een stroomversnelling gekomen, mede door de coronapandemie. De uitdaging zit hem nu voornamelijk in het creëren van een omgeving die bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van de dag maakt. Kenniscentrum Sport & Bewegen helpt je daar graag bij.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Om voor iedereen een leven lang voldoende bewegen met plezier te realiseren, zijn integraal beleid en samenwerking nodig. Wij zijn er voor beleidsmakers en professionals die anderen stimuleren meer te bewegen voor een gezonde leefstijl. Denk aan eerstelijnszorgprofessionals, buurtsportcoaches, leefstijlcoaches, jeugdartsen en -verpleegkundigen, en fysiotherapeuten. Wij maken kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals zoals jij. Met als resultaat onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden en praktische tools waarmee jij aan de slag kunt.

voorbeeld van de mini-learning

Misschien ook nog interessant:

Dalende trend lijkt door te zetten: minder Nederlanders voldoen aan beweegrichtlijnen

Wat de overheid betreft voldoet in 2040 driekwart van de Nederlanders aan de beweegrichtlijnen. Kijken we naar de huidige cijfers, is er nog een lange weg te gaan. Volgens de meest recente officiële cijfers blijkt dat in 2022 slechts 44% van de Nederlandse bevolking van 4 jaar of ouder voldeed aan de beweegrichtlijnen. In 2021 was dit percentage nog 47%. 

Congres Van zorg naar bewegen

27 juni in Utrecht het congres voor de zorgprofessional die zijn patiënten in beweging wil brengen. Ben jij erbij?

Oefengids spier- en botversterkende activiteiten aanvragen

Vraag gratis de oefengids spier- en botversterkende activiteiten aan en breng jouw cliënt of patiënt een stap dichter bij de beweegrichtlijn.