Spring naar content

portretfoto

Samen aan de slag?

Bewegen als vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag: dat is mijn ambitie. Om dit te realiseren zet ik mij in voor een intensievere samenwerking tussen zorg, welzijn, sport en bewegen. Vanuit het thema Fit & Gezond delen we inspirerende voorbeelden en onderbouwde kennis over het belang van bewegen. Samen met professionals ontwikkelen we producten voor in de praktijk. Of dat nu tijdens een consult of spreekuur is, bij de kinderopvang of in de dagbesteding bij ouderen.

Kirsten de Klein
Manager Fit & Gezond

kaart van Nederland

Belang van bewegen voor gezonde leefstijl

De maatschappelijke en politieke aandacht voor gezonde leefstijl blijft groeien. Dit blijkt onder andere uit het ‘Beleidsadvies Bewegen 2021-2040’, de extra maatregelen vanuit het preventieakkoord en de vele landelijke en lokale leefstijlcampagnes. De bewustwording van het belang van bewegen voor een gezonde leefstijl is in een stroomversnelling gekomen, mede door de coronapandemie. De uitdaging zit hem nu voornamelijk in het creëren van een omgeving die bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van de dag maakt. Kenniscentrum Sport & Bewegen helpt je daar graag bij.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Om voor iedereen een leven lang voldoende bewegen met plezier te realiseren, zijn integraal beleid en samenwerking nodig. Wij zijn er voor beleidsmakers en professionals die anderen stimuleren meer te bewegen voor een gezonde leefstijl. Denk aan eerstelijnszorgprofessionals, buurtsportcoaches, leefstijlcoaches, jeugdartsen en -verpleegkundigen, en fysiotherapeuten. Wij maken kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals zoals jij. Met als resultaat onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden en praktische tools waarmee jij aan de slag kunt.

voorbeeld van de mini-learning

Misschien ook nog interessant:

Factsheet: Nederlanders zitten te veel, blijkt wederom uit nieuwe cijfers

Bijna iedereen maakt zich er onbewust schuldig aan: te veel zitten. Veel en langdurig zitten past niet in een gezond…

Breng beweeggedrag in kaart met de Beweegrichtlijnentest

Met de Beweegrichtlijnentest weet je binnen enkele minuten of iemand aan de beweegrichtlijnen voldoet. De test is ontwikkeld om te…

Aan de slag met bewegen op de werkvloer

Voldoende bewegen is essentieel, maar vaak lastig tijdens een werkdag. Benieuwd wat jij als werkgever kunt betekenen voor jouw medewerkers?