Spring naar content

Erkende interventies

De afgelopen tijd zijn er weer verschillende interventies beoordeeld door de erkenningscommissie voor sport- en beweeginterventies. De volgende interventies hebben erkenning behaald, of zijn opnieuw her-erkend nadat ze 5 jaar geleden voor het eerst erkend zijn. Alle hieronder genoemde interventies zijn erkend op het niveau Goed Onderbouwd.

Meer weten over de erkenningscommissie of het erkenningstraject? Lees het hier.

Beweegwijs 4-12 jaar

Beweegwijs voor 4 tot 12 jarigen is her-erkend op het niveau Goed onderbouwd. Beweegwijs richt op het meer en gevarieerder bewegen tijdens het spelen op het schoolplein met als doel het stimuleren van de motorische- en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en het behalen van de beweegrichtlijnen.

Goldensports

Goldensports is erkend op het niveau Goed onderbouwd. Goldensports heeft als doel om senioren (65+) wekelijks samen te laten bewegen in de buurt. Dit om senioren langer gezond thuis te laten wonen en eenzaamheid terug te dringen.

Tigers op recept

Tigers op recept is een interventie gericht op kinderen van 2-6 jaar met (risico op) overgewicht. Wekelijks worden kinderen en ouders meegenomen in de belevingswereld van Timmy en Tina de tijgers om zo spelenderwijs te leren over sporten, spelen en (on)gezonde voeding. Tigers op recept is erkend op het niveau Goed onderbouwd.

Kids in Action

Kids in Action is een leefstijlinterventie gericht op kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar met overgewicht/obesitas en hun directe familie. Door een breed team van professionals met o.a. kinderartsen worden zij ondersteund op het gebied van voeding en beweging. Kids in Action is erkend op het niveau van Goed Onderbouwd.

Vitality Club

Vitality Club is een beweeggroep voor 65+ers die gebruik maakt van leeftijdsgenoten als coach. Meerdere keren per week organiseren de deelnemers zelf de beweegactiviteiten en creëren zo een toegankelijk sociaal netwerk in de wijk. Vitality Club is erkend op het niveau Goed Onderbouwd.