Instellingen

Wij maken gebruik van cookies. Lees meer hierover in ons privacybeleid. We respecteren privacy, daarom geven we controle over de manier waarop we met gegevens omgaan.

Altijd actief
 

 

 

 
Spring naar content

Besparing zorgkosten senioren

infographic illustratie ouderen zorgkosten

verdieping op het onderdeel besparing zorgkosten senioren

Deze infographic is een verdieping op het onderdeel ‘Besparing zorgkosten’ uit de infographic ‘Wat levert sporten en bewegen op?’. 

De gepresenteerde cijfers komen uit 2021 en zijn geïndexeerd naar eind 2023. Er zijn veel variabelen van invloed op de uitkomst van de bedragen, waardoor het schattingen zijn.’

Grote groep inactieve senioren

Ongeveer 60 procent van de senioren voldeed in 2023 niet aan de beweegrichtlijnen. Dat betekent dat ongeveer 2,5 miljoen senioren nog niet voldoende bewegen. Van de inwoners boven de 80 jaar voldeed tachtig procent niet aan de beweegrichtlijnen.

Infographic voorbeeld

Wat kan een gemeente/professional met deze kennis?

onderbouwen icoon senioren zorgkosten

Onderbouwen

verantwoorden icoon senioren zorgkosten

Verantwoorden

overtuigen icoon senioren zorgkosten

Overtuigen

Meer informatie of ondersteuning?

Portretfoto specialist Mitchell Tollenaar

Mitchell Tollenaar

Specialist

Mijn passie is ervoor zorgen dat mensen in kwetsbare posities  de positieve effecten van sporten en bewegen kunnen ervaren. Dat is namelijk nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Binnen het thema ‘Meedoen aan sport en bewegen’ richt mijn kennis zich voornamelijk op de groep (kwetsbare) senioren en (kwetsbare) volwassenen. Door mijn praktijkervaring als buurtsportcoach te combineren met mijn wetenschappelijke kennis probeer ik professionals uit de sport, zorg en welzijn te stimuleren, ondersteunen en inspireren om mensen in kwetsbare posities  in beweging te brengen en te houden.

Femke van der Pal

Specialist

Sport en bewegen kan veel voordelen hebben voor een persoon, maar ook voor de maatschappij. Maar wat levert sport en bewegen dan precies op? Ik volg studies die de maatschappelijke opbrengsten van sport en bewegen in euro’s kunnen uitdrukken of een effect kunnen aantonen. Deze onderzoeken duid ik via artikelen, producten, een webinar of in een gesprek met een gemeente. Daarnaast houd ik mij bezig met financiering en betaalbaarheid van de sport.

Femke van der Pal

Misschien ook interessant:

SROI van Sport en Bewegen

Wat is het maatschappelijk rendement van investeren in sport en bewegen?

E-book Zelfredzaamheid senioren

Het e-book Zelfredzaamheid senioren helpt jou als zorg-, welzijns- en sportprofessional of als beleidsmedewerker om met sport en bewegen de zelfredzaamheid van (kwetsbare) senioren te vergroten.

Human Capital Model

Ken je de 80 effecten van sport- en beweegactiviteiten al?

Sport- en beweeggedrag naar sociaaleconomische positie

Lage SEP: vaker beperkingen

4,6 procent van de volwassenen tussen 26 en 64 jaar bevindt zich in een lage SEP. Bij senioren (65 jaar en ouder) is dit 8,3 procent. Mensen in een lage SEP ervaren vaker beperkingen om te gaan sporten, zoals bijvoorbeeld betaalbaarheid, chronische aandoening(en) of gebrek aan sociaal contact bij de sport.

Definitie lage en hoge SEP

Tot die lage SEP-groep in de infographics over volwassenen en senioren scharen we mensen met een praktische opleiding en een laag inkomen. Als praktische opleidingen beschouwen we basisonderwijs, vmbo en mbo. Een laag inkomen: de laagste twintig procent van alle huishoudinkomens. Tot de hoge SEP-groep behoren mensen met een theoretische opleiding (hbo en wo) en een huishoudinkomen behorend tot de hoogste twintig procent.

mockup-sep-infographic-volwassenen-en-senioren
jeugd-in-armoede-zittende

Sluit aan op de leefwereld

Mensen met verschillende achtergronden hebben verschillende gewoonten en ontwikkelen daardoor andere sport- en beweegbehoeften. Daarom is het voor beleidsadviseurs en overige professionals zaak om aan te sluiten op hun leefwereld.

Meer informatie of ondersteuning?

Maureen Ros

Specialist

Als specialist Beweeggedrag richt ik mij op de effecten van bewegen in het algemeen en specifiek voor mensen met een chronische aandoening. Daarnaast houd ik mij bezig met het toepassen van kennis over effecten van bewegen om mensen te stimuleren meer te bewegen. Tot slot zet ik mij in om de samenwerking tussen zorg- en sportprofessionals te verbeteren.

portretfoto van Maureen Ros
Joep Goessens

Joep Goessens

Specialist

Mensen die niet bewegen, aan het bewegen zien te krijgen, is complexer dan het klinkt. Je kunt nu eenmaal niet aan een knopje draaien om het voor elkaar te krijgen. In mijn ervaring hangt de slagingskans af van de mensen zelf en van de mensen die ze kunnen helpen, zowel uitvoerders als beleidsmakers. Ik vind het mooi om zo goed mogelijk te vertellen wat er nodig is, hoe het ook kan en wat het belang is van samenwerking tussen bijvoorbeeld sport, welzijn, zorg en beleid. In mijn rol richt ik me op volwassenen, mentale gezondheid en samenwerken.

Misschien ook interessant:

Jeugd in armoede: cijfers, beleid en praktijk

De overzichtspagina ‘Jeugd in armoede: cijfers, beleid en praktijk’ geeft jou als beleidsadviseur of prakijkprofessional inzichten en handvatten om kinderen en jongeren in kwetsbare situaties te ondersteunen, zodat ook zij kunnen profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen.

Handreiking Senioren in beweging: van beleid naar praktijk

Deze handreiking biedt professionals die werken met en/of voor senioren de juiste kennis en praktische tools op het gebied van sport en bewegen voor senioren.

Infographic verstandelijke beperking

infographics fysieke en verstandelijke beperking

Waarover gaat de infographic?

  • Sport en bewegen loont éxtra voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • De sociaal economische waarde is gemiddeld 14% tot 60% hoger dan voor de gemiddelde Nederlander.
  • Vooral de gezondheidswinst is groot voor deze doelgroep.
  • Regelmatig sporten en bewegen vermindert de kans op veelvoorkomende aandoeningen bij deze groep, zoals osteoporose, depressie en dementie.
  • Ook draagt het bij aan een besparing op de zorgkosten, hogere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting.

Lees ook: het uitgebreide artikel Dit is de Waarde van sport en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking op Allesoversport.nl.

Waarop zijn de cijfers gebaseerd?

In opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen onderzocht adviesbureau Rebel wat de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen is voor mensen met een verstandelijke beperking. Het onderzoek is uitgevoerd met literatuuronderzoek en gesprekken met experts: wetenschappers en universitair docenten, bijvoorbeeld op het gebied van bewegen en leefstijl voor mensen met een beperking.

achter de cijfers van de infographic
biko portretfoto

Biko Blommestein

Specialist

In mijn ogen bestaat er niets mooiers dan sporten en bewegen. Helaas is dit voor veel mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom zet ik mij in om deze doelgroep te ondersteunen. Samen met anderen zoek ik naar oplossingen voor belemmeringen en verspreid ik kennis om de toegankelijkheid van sport voor mensen met een beperking te verbeteren. Zo creëren we een sportieve omgeving waarin iedereen kan deelnemen.

Misschien ook interessant:

Whitepaper Sport en bewegen door mensen met een beperking

Deze whitepaper geeft praktische informatie en handvatten om mensen met een beperking in beweging te krijgen en houden.

Handreiking Sporthulpmiddelen

De handreiking geeft inzicht in de problematiek en biedt handvatten voor het verbeteren van de beschikbaarheid en bereikbaarheid van sporthulpmiddelen.

Scan en Match

‘Scan & Match’, vraag- en aanbodscan voor mensen met een beperking, geeft inzicht in de vraag naar en het aanbod van sport en bewegen in een gemeente of regio.

Infographics Waarde van sport en bewegen voor mensen met een beperking

infographics fysieke en verstandelijke beperking

Hoe gebruik je deze infographics?

De kennis in deze infographics en achterliggende onderzoeken is niet alleen interessant voor sport- en beweegbeleid, maar zeker ook voor de domeinen gezondheid en welzijn. Het kan je helpen betere randvoorwaarden voor sport en bewegen te organiseren, zoals meer passend lokaal sportaanbod, betere toegang tot dat aanbod en ook zoiets simpels als vervoer.

Als zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking kun je deze inzichten gebruiken om binnen de beschikbare uren meer in te zetten op bewegen. Maar ook voor scholing in bewegen voor begeleiders.

Infographic fysieke beperking

Infographic fysieke beperking

Infographic verstandelijke beperking

Infographic verstandelijke beperking

Waarde voor mensen met een fysieke beperking

  • Sport en bewegen loont éxtra voor mensen met een fysieke beperking.
  • De sociaal economische waarde is gemiddeld 15% hoger dan voor de gemiddelde Nederlander.
  • Regelmatig sporten en bewegen vermindert de kans op veelvoorkomende aandoeningen bij deze groep, zoals coronaire hartziekten, diabetes en osteoporose.
  • Ook draagt het bij aan een besparing op zorgkosten, hogere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting.
  • Op sociaal gebied helpt sport en bewegen bij het tegengaan van een isolement en heeft het een positieve invloed op negatieve stereotypen.
  • Bovendien verdient de investering in een sporthulpmiddel zich maar liefst 4,5x terug.

Lees ook het uitgebreide artikel Dit zijn sport en bewegen waard als je een fysieke beperking hebt op Allesoversport.nl. Daar delen Judith en Daniëlle ook hun persoonlijke ervaring met een sporthulpmiddel.

illustratie-infographic-fysieke-beperking
illustratie-infographic-geestelijke-beperking

Waarde voor mensen met een verstandelijke beperking

  • Sport en bewegen loont éxtra voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • De sociaal economische waarde is gemiddeld 14% tot 60% hoger dan voor de gemiddelde Nederlander.
  • Vooral de gezondheidswinst is groot voor deze doelgroep.
  • Regelmatig sporten en bewegen vermindert de kans op veelvoorkomende aandoeningen bij deze groep, zoals osteoporose, depressie en dementie.
  • Ook draagt het bij aan een besparing op de zorgkosten, hogere kwaliteit van leven en een hogere levensverwachting.

Lees ook: het uitgebreide artikel Dit is de Waarde van sport en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking op Allesoversport.nl.

Onderzoek achter de cijfers

In opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen onderzocht adviesbureau Rebel wat de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen is voor mensen met een fysieke beperking en voor mensen met een verstandelijke beperking. De onderzoeken zijn uitgevoerd met literatuuronderzoek en gesprekken met experts: wetenschappers en universitair docenten, bijvoorbeeld op het gebied van bewegen en leefstijl voor mensen met een beperking.

Onderzoek achter de cijfers infographic

Meer informatie of ondersteuning?

biko portretfoto

Biko Blommestein

Specialist

In mijn ogen bestaat er niets mooiers dan sporten en bewegen. Helaas is dit voor veel mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom zet ik mij in om deze doelgroep te ondersteunen. Samen met anderen zoek ik naar oplossingen voor belemmeringen en verspreid ik kennis om de toegankelijkheid van sport voor mensen met een beperking te verbeteren. Zo creëren we een sportieve omgeving waarin iedereen kan deelnemen.

Ook interessant:

Beweegrichtlijnen voor mensen met een beperking

Beweegrichtlijnen voor mensen met een beperking Voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking gelden de algemene beweegrichtlijnen. Deze richtlijnen…

Whitepaper Sport en bewegen door mensen met een beperking

Deze whitepaper geeft praktische informatie en handvatten om mensen met een beperking in beweging te krijgen en houden.

Scan en Match

‘Scan & Match’, vraag- en aanbodscan voor mensen met een beperking, geeft inzicht in de vraag naar en het aanbod van sport en bewegen in een gemeente of regio.

Infographic jongeren in beweging

voorbeeldweergave infographic jongeren in beweging

Waarover gaat de infographic?

De infographic over jongeren geeft de verschillen in beweegpatroon weer tussen jongeren uit gezinnen met een laag- en hoog gezinsinkomen.

In beide infographics wordt weergegeven wat het verschil is in het behalen van de beweegrichtlijn en wekelijkse sportdeelname. Daarnaast worden de verschillen in beweegpatronen weergegeven. Hierbij kun je denken aan wandelen en fietsen in de vrije tijd, buiten spelen of wandelen en fietsen van en naar school. De uitgebreide factsheet van Mulier Instituut waarin de sport- en beweegcijfers worden weergegeven met een korte duiding van de gevonden verschillen, vind je hier.

Waarop zijn de cijfers gebaseerd?

Voor deze infographic zijn de data gebruikt van de Gezondheidsenquête uit 2017, 2018 en 2019 (beweegrichtlijn en beweegactiviteit gymles voor jongeren van 12-17 jaar is alleen op 2019 gebaseerd) en van de Leefstijlmonitor – aanvullende module Bewegen en Ongevallen uit 2017 en 2019 (plezier alleen op 2019 gebaseerd). 

Voor de kinderen (4-11 jaar) heeft een van hun ouders de vragenlijst ingevuld. Jongeren van 12-17 jaar hebben zelf de vragenlijst ingevuld

jongeren in een groep aan het bewegen

Meer informatie of ondersteuning?

portretfoto

Jamilla Vervoort

Specialist

Ik houd me in mijn werk vooral bezig met hoe we kwetsbare jeugd meer kunnen laten meedoen in de samenleving door sport en bewegen. Zo ondersteunen we allerlei professionals o.a. op het gebied van jeugd, armoede, sport en bewegen. Verder houd ik me bezig met de motorische ontwikkeling van 0-4 jarigen en met erkende sport- en beweeginterventies.

Laura Butselaar

Specialist

Als specialist jeugd bij Kenniscentrum Sport & Bewegen houd ik me vooral bezig met de kennisontwikkeling en professionalisering van sport en bewegen in het  sociaal domein en bij gemeenten. Ik richt mij specifiek op kwetsbare jeugd, bijvoorbeeld kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Hoe kunnen we hun deelname aan het sport- en beweegaanbod meer toegankelijk maken? Dat is vaak niet alleen een kwestie van geld, maar een complexe combinatie van factoren.

portretfoto

Misschien ook interessant:

Geen items gevonden

Inspiratiesheet werving 65+

65-plussers succesvol bereiken

Om ervoor te zorgen dat je interventie de juiste impact heeft is het belangrijk dat je de juiste doelgroep bereikt. Het bereiken van de kwetsbare 65-plusser is niet altijd makkelijk. Afhankelijk van de beoogde doelgroep kun je verschillende wervingsstrategieën inzetten. Niet iedereen voelt zich op dezelfde manier aangesproken. Hoe stel je met succes jouw wervingsstrategie op? Hoe bereik je ‘de 65-plusser’? In de inspiratiesheet Werving 65-plussers delen we succesfactoren en praktijkvoorbeelden vanuit andere gemeenten.

Een goed voorbeeld delen

We zijn altijd op zoek naar goede voorbeelden om andere gemeenten mee te inspireren. Heb jij een voorbeeld hoe jullie er binnen jullie gemeente in slagen 65-plussers te bereiken en/of passend aanbod te creëren? Neem contact op met onze experts.

Meer informatie of ondersteuning?

rinske bakker

Rinske Bakker

Specialist

Sporten en bewegen kan veel voor mensen betekenen. Naast de positieve lichamelijke effecten zijn de sociale voordelen groot en misschien nog wel belangrijker. Door samen te bewegen leer je mensen kennen, werk je met anderen samen en verleg je je eigen grenzen. Het zorgt er op latere leeftijd voor dat je je minder eenzaam voelt en langer zelfredzaam blijft. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan sport en bewegen om deze effecten te ervaren.

Misschien ook interessant:

Handreiking Senioren in beweging: van beleid naar praktijk

Deze handreiking biedt professionals die werken met en/of voor senioren de juiste kennis en praktische tools op het gebied van sport en bewegen voor senioren.

Wijktekening

Ben jij benieuwd welke organisaties en professionals er in de wijk zijn om mee samen te werken op het gebied van sport en bewegen? Met de Wijktekening krijg je een overzicht.

Meiden: een wereld te winnen

Over het verdiepend kwalitatieve onderzoek

In opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen sprak het Mulier Instituut met meiden met een niet-westerse migratieachtergrond* in gezinnen met geldzorgen over hun sport- en beweegdeelname. Elf meiden van 12 tot en met 18 jaar zijn samen met één van hun ouders geïnterviewd. Ook zijn er focusgroepgesprekken gehouden met bestaande groepen met meiden met een niet-westerse migratieachtergrond. Deze meiden waren 15 tot en met 28 jaar oud. Het rapport van het Mulier Instituut lees je hier.

*Voor de volledige beschrijving van de doelgroep, zie de rapportage van het Mulier Instituut.

laagste sport en beweegdeelname

Laagste sport- en beweegdeelname

Uit onderzoek blijkt dat meiden met een niet-westerse migratieachtergrond in gezinnen met geldzorgen structureel minder sporten en bewegen. 40 procent van de meiden met een niet-westerse migratieachtergrond is lid van een sportvereniging, ten opzichte van 76 procent van meiden zonder migratieachtergrond. 59 procent van de jongeren uit gezinnen met geldzorgen is lid van een sportvereniging, tegenover 86 procent van de jongeren uit gezinnen zonder geldzorgen.

Meld je aan voor de kennisupdate

Wil jij als professional op de hoogte blijven van alles wat er speelt omtrent sport, bewegen en jeugd? Meld je dan aan voor de Kennisupdate Jeugd en ontvang betrouwbare, relevante kennis en praktische tools.

meiden die liggen

Meer informatie of ondersteuning?

Laura Butselaar

Specialist

Als specialist jeugd bij Kenniscentrum Sport & Bewegen houd ik me vooral bezig met de kennisontwikkeling en professionalisering van sport en bewegen in het  sociaal domein en bij gemeenten. Ik richt mij specifiek op kwetsbare jeugd, bijvoorbeeld kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Hoe kunnen we hun deelname aan het sport- en beweegaanbod meer toegankelijk maken? Dat is vaak niet alleen een kwestie van geld, maar een complexe combinatie van factoren.

portretfoto

Hanneke Smits

Specialist

Mijn drijfveer is om positieve impact te maken met en voor mensen in een kwetsbare positie. Sport en bewegen is hierbij van waarde op zowel persoonlijk niveau als dat van de samenleving. Door te sporten en bewegen voel je je fitter, gezonder en versterk je je zelfvertrouwen en mentale veerkracht. Ook draagt het bij aan het vergroten van je sociale contacten en gevoel van verbinding. Helaas ondervinden juist mensen in een kwetsbare positie belemmeringen om te sporten en bewegen. Binnen team Meedoen door sport en bewegen richt ik me als specialist kwetsbare jeugd op kennisontwikkeling voor onder andere gemeenten en sportprofessionals over hoe je beweeg- en sportdeelname van kwetsbare kinderen en jongeren kunt stimuleren. Zodat ook zij kunnen genieten van de voordelen van sport en bewegen.

Misschien ook interessant:

Jeugd in armoede: cijfers, beleid en praktijk

De overzichtspagina ‘Jeugd in armoede: cijfers, beleid en praktijk’ geeft jou als beleidsadviseur of prakijkprofessional inzichten en handvatten om kinderen en jongeren in kwetsbare situaties te ondersteunen, zodat ook zij kunnen profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen.

Whitepaper Sport en bewegen door mensen met een beperking

Waarom deze whitepaper?

Naar schatting heeft 1 op de 10 Nederlanders een matige of ernstige lichamelijke of verstandelijke beperking, waardoor meedoen in de maatschappij niet vanzelfsprekend is. Als beleidsadviseur binnen een gemeente heb je een belangrijke taak om meedoen voor álle inwoners mogelijk te maken, ook op het gebied van sport en bewegen. Sport en bewegen kan zowel voor mensen met een beperking als voor de gemeente bijdragen aan verschillende doelen: gezondheid, participatie en kwaliteit van leven.

Hoe helpt deze whitepaper jou als beleidsadviseur?

In deze whitepaper vind je feiten en cijfers over mensen met een beperking en hun sport en beweeggedrag. Ook vind je tools, handvatten en praktijkvoorbeelden om sport en bewegen te stimuleren en dit te integreren in gemeentelijk beleid. Deze whitepaper is ook waardevol voor andere geïnteresseerden in dit thema, bijvoorbeeld buurtsportcoaches en sportservice-organisaties.

praktijkvoorbeelden uit de Whitepaper Sport- en bewegen door mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking
foto van Marije plantinga

Met meer en divers sportaanbod verlagen we de reisdrempel en vergroten we de sportkeuze

Marije Plantinga, projectleider aangepast sporten bij Sport Fryslân

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

biko portretfoto

Biko Blommestein

Specialist

In mijn ogen bestaat er niets mooiers dan sporten en bewegen. Helaas is dit voor veel mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Daarom zet ik mij in om deze doelgroep te ondersteunen. Samen met anderen zoek ik naar oplossingen voor belemmeringen en verspreid ik kennis om de toegankelijkheid van sport voor mensen met een beperking te verbeteren. Zo creëren we een sportieve omgeving waarin iedereen kan deelnemen.

Misschien ook interessant:

Beweegrichtlijnen voor mensen met een beperking

Beweegrichtlijnen voor mensen met een beperking Voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking gelden de algemene beweegrichtlijnen. Deze richtlijnen…

Licht verstandelijke beperking in de sport

Waarom en hoe zet je als beleidsadviseur sport en bewegen in voor mensen met een licht verstandelijke beperking? En hoe ga je als uitvoerend professional om met iemand met een LVB?

Infographics Waarde van sport en bewegen voor mensen met een beperking

Iedereen voelt wel aan dat sport en bewegen van waarde zijn voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Maar is die waarde ook uit te drukken in geld? Wat levert het de maatschappij op als deze groep vaker aan de beweegrichtlijnen voldoet?

Inspiratiesheets 65+ in beweging

Zo wordt jouw aanbod voor 65+ een succes

Ouder worden gaat vaak gepaard met lichamelijke en mentale veranderingen waardoor regulier aanbod niet altijd geschikt is voor 65-plussers, met name voor wat meer kwetsbare groepen. Uit onderzoek is bekend dat deze doelgroep vaak drempels ervaart om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Hoe kun je drempels binnen jouw aanbod verlagen, zodat het aantrekkelijker wordt om deel te nemen? In de inspiratiesheet Beweegaanbod 65+ delen we succesfactoren en praktijkvoorbeelden vanuit andere gemeenten.

Twee oudere dames in beweging
voorbeeldweergave inspiratiesheet 65+ beweegaanbod
Inspiratiesheet beweegaanbod 65+

Hoe kun je drempels binnen jouw aanbod verlagen, zodat het aantrekkelijker wordt om deel te nemen?

Je bent niet ingelogd

Log in om dit product af te nemen. Heb je nog geen account? Bekijk dan alle voordelen of meld je direct aan.

voorbeeldweergave inspiratiesheet 65+ werving
Inspiratiesheet werving 65+ voor beweegaanbod

Hoe stel je met succes jouw wervingsstrategie op? Hoe bereik je ‘de 65-plusser?

Een goed voorbeeld delen

We zijn altijd op zoek naar goede voorbeelden om andere gemeenten mee te inspireren. Heb jij een voorbeeld hoe jullie er binnen jullie gemeente in slagen 65-plussers te bereiken en/of passend aanbod te creëren? Neem contact op met onze experts.

Meer informatie of ondersteuning?

Portretfoto specialist Mitchell Tollenaar

Mitchell Tollenaar

Specialist

Mijn passie is ervoor zorgen dat mensen in kwetsbare posities  de positieve effecten van sporten en bewegen kunnen ervaren. Dat is namelijk nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Binnen het thema ‘Meedoen aan sport en bewegen’ richt mijn kennis zich voornamelijk op de groep (kwetsbare) senioren en (kwetsbare) volwassenen. Door mijn praktijkervaring als buurtsportcoach te combineren met mijn wetenschappelijke kennis probeer ik professionals uit de sport, zorg en welzijn te stimuleren, ondersteunen en inspireren om mensen in kwetsbare posities  in beweging te brengen en te houden.

Misschien ook interessant:

Wijktekening

Ben jij benieuwd welke organisaties en professionals er in de wijk zijn om mee samen te werken op het gebied van sport en bewegen? Met de Wijktekening krijg je een overzicht.